Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Začela se je gradnja trase regionalne kolesarske povezave, ki poteka skozi občino Rogatec


Začela se je gradnja odseka kolesarske povezave Šentjur – Šmarje pri Jelšah – Rogaška Slatina – Rogatec, ki poteka skozi občino Rogatec. Gre za kolesarsko pot Brezovec – Rogatec – Muzej na prostem – stanovanjska cona S5. Ob tem že potekajo dela tudi v sosednjih občinah, projekt pa naj bi bil zaključen predvidoma do jeseni 2023.

Po tem, ko se je Občina Rogatec uspešno dogovorila z vsemi lastniki zemljišč, ki so tudi podali soglasja k ustanovitvi služnosti v javno korist oz. se strinjali s posegi na njihova zemljišča, se je v Rogatcu te dni začela gradnja kolesarske poti na trasi Brezovec – Rogatec – Muzej na prostem – stanovanjska cona S5. Ta spada v sklop regionalne kolesarske povezave Šentjur – Šmarje pri Jelšah – Rogaška Slatina – Rogatec, gradnjo katere izvajata VOC Celje d.o.o. in KIT-AK, gradnje, d.o.o..

Izvajalca sta bila sicer v delo uvedena že konec junija, te dni pa se je pričela izvedba izgradnje na dobršnem delu trase. “Pričeli smo z izgradnjo kolesarske steze Šentjur – Šmarje pri jelšah – Rogaška Slatina – Rogatec v Občini Rogatec na odseku 7. in odseku 4. Prav tako smo pričeli tudi z deli tudi v Občini Rogaška Slatina na odseku 5. Terminski plan dokončanja del je 15 mesecev od uvedbe v delo, ki je bila 26. 6. 2022. Sukcesivno bomo priključevali tudi dodatne ekipe v drugih dveh občinah,” so pojasnili v podjetju KIT-AK.

Projekt bo torej glede na napovedi predvidoma končan do prihodnje jeseni, ko bomo lahko varno prekolesarili že dobršen del Kozjanskega.

B.S., foto: projektna dokumentacija