Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Svet zavoda SB Celje ni sprejel odstopa vodstva. Aleksander Svetelšek ostaja direktor


Na izredni seji Sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje, člani sveta niso izglasovali podanih odstopov vodstva bolnišnice. Tega so podali po aferi z zamenjavo identitet. Napovedi so kazale na to, da bo svet zavoda podane odstope sprejel, vendar je po predstavitvi ugotovitev internega strokovnega nadzora SB Celje očitno prišlo do preobrata. Strokovni direktor Franc Vindišar je sicer še ob današnji novinarski konferenci, na kateri so predstavili ugotovitve notranjega strokovnega nadzora, izrazil prepričanje, da bo svet potrdil odstop vodstva. Podrobneje o ugotovitvah internega nadzora, smo pisali tukaj.

Svet zavoda Splošne bolnišnice Celje, ki se je danes sestal na 3. izredni seji, je obravnaval odstopni izjavi Aleksandra Svetelška, mag. z mesta direktorja bolnišnice in mag. Franca Vindišarja z mesta strokovnega direktorja bolnišnice. Po razpravi sta bili izvedeni glasovanji, na katerih odstopa direktorja in strokovnega direktorja nista bila izglasovana, so sporočili iz Splošne bolnišnice Celje.

V nadaljevanju se je svet zavoda seznanil z ugotovitvami izrednega internega strokovnega nadzora, ki ga je po zaznavi zamenjave identitet dveh pacientov odredil strokovni direktor mag. Franc Vindišar. Ugotovitve komisije je predstavil njen predsednik prof. dr. Radko Komadina, dr. med., višji svetnik, so še zapisali v SB Celje.

Za razrešitev Svetelška glasovali štirje, za razrešitev Vindišarja pa trije od devetih članov sveta. Preostali člani sveta so se vzdržali glasovanju, razen Sama Fakina, ki je glasoval proti razrešitvi vodstva. Samo Fakin v svetu zavoda SB Celje sedi kot predstavnik največje slovenske zavarovalnice. Na seji je bilo sicer prisotnih osem od devetih članov. Manjkal je predstavnik vlade Primož Stošicki, ki je bil po navedbah portala Necenzurirano upravičeno odsoten.

Kakšno bo nadaljnje postopanje vodstva celjske bolnišnice še ni znano. Aleksander Svetelšek je dejal, da bo odločitev o nadaljnjih korakih sprejel po sestankih, ki jih bo opravil v naslednjih dneh, Franc Vindišar, ki je bil na čelu stroke več kot desetletje v celjski bolnišnici pa je zaposlen že 25 let, pa je dejal, da bo v primeru podpore strokovnega kadra ostal na položaju strokovnega direktorja.