Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na slovesnosti ob prazniku Občine Rogatec podelili priznanja letošnjim občinskim nagrajencem (foto, video)


Včeraj je na dvorcu Strmol v Rogatcu potekala slavnostna prireditev ob prazniku Občine Rogatec. Čestitke so prišli med mnogimi častnimi gosti zaželeti tudi župani in županje sosednjih občin Obsotelja in Kozjanskega, pa tudi tisti s hrvaške strani.

Kulturni program, zaznamovan s podelitvijo letošnjih občinskih nagrad, je bil glasbeno obarvan, manjkalo pa ni niti številnih spodbudnih nagovorov namenjeni celotni občini Rogatec.

Na sobotno popoldne se je na Dvorcu Strmol zbralo veliko število krajanov in ostalih gostov bližnjih krajev, ki so z dobro uro dolgim kulturnim programom počastili praznik Občine Rogatec. Kulturni program je povezovala Sergeja Javornik, ki je najprej prebrala opravičilo o odsotnosti predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Službena pot ga je namreč nujno zanesla v Beograd. Na prireditvi so pogrešali še častnega občana, Antona Stresa, ki se je prav tako opravičil za odsotnost na slovesnosti.

Praznik občine Rogatec pospremil bogat kulturni program ter tokrat najbolj izstopajoči Rogatčani

Dogodek sta v slogu otvorila zakonca Natalija Hormuth, solosopranistka in Dominik Hormuth, pianist. S pevskimi kreacijami je prisotne razvajal tudi Mešani pevski zbor Kulturnega društva Stefanciosa Rogatec.

Seveda pa ni šlo brez razglasitve tistih, ki soustvarjajo pester utrip v svetu pod Donačko goro, skrbijo za dobro krajanov in mednje delijo svoje veselje, znanje in usluge tako ali drugače. Kot enega izmed teh, je letos občinski svet Občine Rogatec prepoznal Mladinski center Rogatec. Ta je prejel denarno nagrado v višini 1000 €. Društvo organizira številne že »zapečatene« dogodke v kraju, kot so Zagrizni v Rogatcu, Kino pod zvezdami in Lov na velikonočna jajčka.  Že dve leti zapored so sodelovali z obdaritvijo starejših občanov in s tem dodajali velik delež bolj pestremu družabnemu življenju in promociji Rogatca.

Pred skoraj desetimi leti, je Yao Simon Koffi iz Slonokoščene obale ljubezen našel v Rogatcu in od takrat dalje številnim vsakdan spremenil na bolje. Izkušen športnik in nogometaš je kmalu uvidel, da bi fantje nogometnega kluba v Rogatcu potrebovali še dodatne treninge, kar ga je spodbudilo k izobraževanju skupinskega in individualnega treniranja pri nas in v tujini. V tem je prepoznal poslovno priložnost in se vedno znova izpopolnjeval in nadgrajeval, medtem, ko je pomagal k izboljšitvi življenjskega sloga mnogim športnikom in rekreativcem. Danes njegove vadbe obiskuje več kot 150 posameznikov tedensko. V okviru svojega podjetja K.simonfit je povezal že mnogo ljudi, ki si delijo skupno ljubezen do zdravega življenjskega sloga in s temu pripomogel k promociji občine, ki ga je prepoznala in nagradila s priznanjem Občine Rogatec.

Športnik po duši je prav tako Bruno Krklec, direktor podjetja GOL, d.o.o. Podjetje se ukvarja z nabavo športne opreme in njeno distribucijo različnim športnim klubom, društvom, zvezam. Podjetje je najbolj prepoznavno po svojih štirih poslovnih enotah, specializiranih športnih trgovinah, GolgeterShop. V njih najdemo vso nogometno opremo, sodelujejo s skoraj vsemi nogometnimi klubi v Sloveniji. Prepoznavno je tudi izven meja Slovenije, vsi zaposleni v podjetju, ki jih naštejemo okoli 20, so veliki ljubitelji športa, ki vam s svojim znanjem pomagajo izbrati najboljše pri doseganju vrhunskih rezultatov. Podjetje večkrat tudi donira športno opremo domačim športnim društvom, ali jim kako drugače pomaga. Razširjeno in prepoznavno podjetje po vsej Sloveniji, zagotovo prispeva k promociji Rogatca. Podjetje GOL je pomembno pripomoglo k gospodarskemu razvoju kraja. Po sklepu občinskega sveta zatorej Bruno Krklec prejema letošnjo plaketo Občine Rogatec.

Župan Občine Rogatec, Martin Mikolič je v svojem nagovoru poudaril: »Že 27. leto zapored tradicionalno obeležujemo naš praznik. Veseli smo, da se letos v času občinskega praznovanja vračamo na stare tirnice. Zahvaliti se želim vsem, ki ste pripomogli k izvedbi številnih prireditev v teh mesecih. Zahvaljujem se številnim gostom, čutimo vašo srčnost in veselje, ki ga delite z nami ob naših uspehih. Spoštovani nagrajenci, iskrene čestitke. Ponosni in prepričani smo, da bo vaše delo prepoznavno in cenjeno tudi v prihodnje.«

Prijetno druženje se je po pozitivni energiji v dvorani za vse zbrane nadaljevalo na grajskem dvorišču Dvorca Strmol, z izbrano pijačo in jedačo.

Več v fotogaleriji:

N.O.