Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaradi razsutja nevarne kemikalije, evakuirali kopalce v Termah Tuhelj. Eden še vedno na intenzivni negi (video)


V petek popoldne so morali v Termah Tuhelj, ki so v lasti Term Olimia, evakuirati celotno kopališče. Razlog je bila hlapljiva dražeča snov, ki se je začela širiti po kopališču. Poškodovanih je bilo več ljudi.

Razlog za evakuacijo kopalcev je bila izjemno nevarna kemikalija natrijev hiperklorid, ki se sicer uporablja za razkužitev vode v bazenu. To naj bi zunanji dostavljavec dostavil v pripravljalne prostore, v katerem mešajo kemikalije za nadaljnjo uporabo, ta pa naj bi se mu po nesreči razsula in v stiku z vodo izzvala kemično reakcijo. V prostorih savne in wellness centra se je zato začel širiti plin, ki je pri obiskovalcih, med katerimi so bili tudi Slovenci, povzročil težave z dihali in kožo, nekateri pa naj bi utrpeli tudi opekline. Takoj so začeli z evakuacijo, tudi notranjega kopališča, čeprav se naj tam plin ne bi širil.

Od evakuiranih je bilo več poškodovanih, večinoma so se ti v času nesreče nahajali v savnah. Izmed poškodovanih naj bi bilo nato 11 oseb prepeljanih v bolnišnico. Ena oseba je še vedno na intenzivni negi, dve osebi pa za dihanje še potrebujeta dodaten kisik. Vsi poškodovani naj bi bili izven smrtne nevarnosti.

V Termah Tuhelj so poudarili, da so se s hitrim odzivom, ki jih imajo tudi sicer dorečene v varnostnih protokolih, izognili hujšim posledicam. Bazenski kompleks, katerega voda ni bila kontaminirana, že normalno obratuje.