Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Kozjem prvič izvedli tenis na mivki, stekel tudi turnir mladih tenisačev


Tenis klub Kozje je društvo, ki v občini Kozje skrbi za rekreacijo in tekmovanja v različnih športih z loparji, kot so tenis, badminton in namizni tenis. V lanskem letu so za svoje člane pripravili še predstavitev dveh novih panog z loparji, tenisa na mivki (Beach tennis) in badmintona na prostem (Air badminton).

Člani društva so bili še posebej navdušeni nad tenisom na mivki, zato so v letošnjem letu pripravili prvi turnir žrebanih dvojic. V nedeljo 28. avgusta se je turnirja udeležilo šestnajst članic in članov društva. Vsak izmed njih je odigral tri tekme, vedno z drugim izžrebanim partnerjem. Na koncu so se seštele vse osvojene igre in nato so se najboljši štirje pomerili za prvi dve mesti, naslednji štirje pa še za tretje. Čeprav je bilo druženje in zabava pomembnejše od rezultata na turnirju, so najboljši trije pari dobili pokale, na koncu pa so se dogovorili, da bodo naslednje leto poskušali igrati tenis na mivki še pogosteje.

Zmagovalni pari
Udeleženci turnirja
Odvil se je tudi turnir mladih tenisačev

Tenis klub Kozje je v sodelovanju s Športno zvezo Kozje pripravil prve letošnje turnirje mlajših kategorij v tenisu. V nedeljo 28. avgusta so se mladi tenisači pomerili v štirih starostnih kategorijah: v mini tenisu do 9 let, midi tenisu do 11 let in v tenisu do 13 in 15 let. V najmlajši kategoriji je bila najboljša Manja Debelak. Najbolj številčna in verjetno tudi kvalitetna je bila konkurenca v midi tenisu kjer je bil najboljši Rene Bračun. V kategoriji do 13 let je do prve zmage prišla Ana Dobravc, v najstarejši kategoriji pa je zmagovalec postal Florijan Kiderič. Čez štirinajst dni bodo na sporedu še drugi turnirji, po katerih bodo znani tudi skupni zmagovalci za letošnjo sezono.

Od leve proti desni: zmagovalka v mini tenisu Manja Debelak, zmagovalec v midi tenisu Rene Bračun, zmagovalka v kategoriji do 13 let Ana Dobravc ter zmagovalec v kategoriji do 15 let Florijan Kiderič.

R. G.