Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Štirje moški na območju občine Šmarje pri Jelšah ter Šentjur pod različnimi pretvezami poizkušali okrasti starejše občane


Na šentjurskem in šmarskem območju so se štirje neznanci predstavljali kot delavci elektro podjetij ter na druge načine poizkušali zamotiti stanovalce, da bi jih okradli.

V drugi polovici prejšnjega tedna so policisti zaradi suma storitve kaznivih dejanj velikih tatvin odvzeli prostost štirim moškim doma z območja Policijske uprave Novo Mesto. Najprej so se namreč osumljenci pripeljali do hiše v Žegru, kjer jih je pregnal lastnik. Nato so se pripeljali do stanovanjske hiše v Grobelcah, kjer so lastnico želeli prepričati, da jim prinese vodo. Njihova predvidena naslednja postaja je bila Gorica pri Slivnici, kjer jih je oseba zalotila v hiši. Med tem ko so trije osumljenci po hiši iskali denar, se je lastnici eden predstavil kot delavec elektro podjetja. Nepridipravi so bili še prav čas odgnani, saj niso uspeli ukrasti ničesar.

Njihova naslednja postaja je bila Paridol, kjer so vstopili v hišo, medtem ko so bili stanujoči v kletnih prostorih. Ti so vsiljivce opazili prepozno, saj so uspeli preiskati prostore ter se odpeljali z ukradeno gotovino. Za svoje roparske podvige so uporabljali avto znamke Audi, ki je bil z ljubljanskimi registrskimi oznakami ter srebrne barve. Policisti so vse štiri kazensko ovadili, tri pa so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je odredil pripor.

Trije osumljenci so bili namreč v preteklosti že večkrat kazensko ovadeni zaradi premoženjskih kaznivih dejanj ter groženj, nasilništva, napada na uradno osebo, povzročitve lažjih telesnih poškodb, povzročitve splošne nevarnosti in drugih kaznivih dejanj. Vsem je to edin vir prihodka, tako da se po odsluženi kazni vrnejo nazaj na stara pota.

Iz PU Celje se vsem občanom, ki so v zadnjem obdobju policiste obveščali o sumljivih neznancih , zahvaljujejo za obvestila, prav tako pa vsem znova svetujejo, da naj zaklepajo vrata, tudi ko hišne prostore zapustijo za kratek čas. Če bodo opazili neznana vozila in sumljive osebe naj jih o tem takoj obvestijo na telefonsko številko 113. O neznancih in vozilih pa si naj skušajo zapomniti čim več podrobnosti.