Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurski najstniki uživali v razburljivem zadnjem tednu počitnic (foto)


Mladinski center Šentjur je poskrbel, da so šentjurski najstniki počitnice zaključili v stilu. Tako se bodo te dni polni edinstvenih vtisov po počitniškem tednu za najstnike vrnili v šolske klopi.

Pretekli teden je Mladinski center Šentjur za šentjurske najstnike pripravil izjemno pester in programsko bogat zadnji polni teden poletnih počitnic. Vsak dan so bile na sporedu različne aktivnosti, obiskali pa so tudi kar nekaj zanimivih krajev.

Teden so začeli s spoznavnim srečanjem, ki mu je sledilo ekipno risanje v katerem so se, kot priznavajo na MC Šentjur, najstniki odrezali celo bolje, kot njihove mladinske animatorke. Prvi dan so nadaljevali z delavnico o diskriminaciji in neenakostih v družbi, ki je bila hkrati poučna in zabavna. Dan se je zaključil z igranjem družabnih iger.

Drugi dan so najstniki preživeli na terenu. V Dramljah so obiskali zavetišče za male živali Zonzani, kjer so mladim predstavili svoje delo, nato pa so skupaj na sprehod odpeljali še psa Rudija. V Dramljah so se nato še okrepčali in preigravali različne igre, ki so zahtevale veliko mero pozornosti in sodelovanja.

Tretji dan so preživeli z lokostrelci društva Šentlok. Mentorja Borut in Miran sta jim predstavila lokostrelstvo, začenši s teoretičnimi znanji lokostrelstva, katerega začetki segajo kar 40 tisoč let nazaj. Teoriji je kakopak sledilo še pravo streljanje z loki. Najstniki so uživali, nekateri pa so se nad lokostrelstvom tako zelo navdušili, da se bodo resneje lotili lokostrelstva.

Zadnji dan se je začel v stilu celotnega tedna, razburljivo in zabavno. Najstniki so namreč z vlakom odpotovali v Celje, kjer so najprej obiskali Tropsko hišo, v kateri so med drugim hranili lemurje, orjaško želvo, v rokah držali hrošča in božali tenreka. Poleg vsega so se napolnili z znanjem o afriških živalih. Obisk v Celju in počitniški teden pa se je zaključil adrenalinsko. Na strehi Citycentra Celje so namreč obiskali Karting center in oddrveli šolskim klopem nasproti. MC Šentjur medtem že aktivno načrtuje jesenske aktivnosti za mlade.

Vabljeni k ogledu foto utrinkov (foto: MC Šentjur):

Več utrinkov najdete na FB strani Mladinskega centra Šentjur