Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 01. 08. do 08. 08. 2022 (uničil nagrobni spomenik, ni plačal za gorivo, …)


TATVINA DENARJA

1. 8. 2022 so na enem izmed kopališč v Podčetrtku obravnavali tatvino gotovine iz torbice, katero je pred svojo garderobo pozabil kopalec. Zoper storilca bomo na Tožilstvo podali kazensko ovadbo.

PRIJETJE ILEGALNIH PRIBEŽNIKOV

3. 8. 2022 so v kraju Vonarje izsledili in prijeli dva ilegalna pribežnika, državljana Rusije. Po končanem postopku sta bila navedena nameščena v azilni dom.

VOZIL BREZ IZPITA UKRADENO VOZILO

3. 8. 2022 so bili obveščeni, da je voznik osebnega vozila na bencinskem servisu v Šmarju natočil gorivo v vrednosti 74,77 eur in s kraja odpeljal. Še istega dne se je navedeni voznik izognil mejni kontroli, nakar tudi ni ustavil na svetlobne (modre luči) in zvočne signale Policije, vse dokler ga niso policisti s službenim vozilom zablokirali. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil vozilo, ki ga je predhodno ukradel na območju Jesenic. Za vožnjo ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Oseba je bila tudi pozitivna na prepovedane droge, zaradi česar mu je bil odrejen strokovni pregled. Vozilo je bilo na kraju zaseženo. Zoper voznika bo na Tožilstvo podana kazenska ovadba, prav tako pa se bo srečal s sodnikom za prekrške.

POŠKODOVALI NAGROBNI SPOMENIK

5. 8. 2022 so bili obveščeni, da je neznani storilec na pokopališču v Podsredi uničil spomenik ter z dejanjem povzročil za približno 3000 eur materialne škode. Postopki v zvezi ugotovitve storilca še potekajo.

D. I. / PP Šmarje