Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po dveletnem premoru izvedene 16. Šempeterske vaške igre v Bistrici ob Sotli (foto)


Sobota je v Bistrici ob Sotli minila v znamenju 16. Šempetrskih vaških iger, kjer so se vasi Bistrice ob Sotli med sabo pomerile v kuhanju kozjanske župe, nato pa še v šaljivih igrah.

Po končani kuhi in ocenitvi vseh juh, so se vaščani pripravili na tradicionalne vaške igre. Najprej so se z mimohodom predstavili s svojimi izvirnimi opravami, s katerimi so predstavljali svojo vas, nato pa so se vasi med sabo pomerile v petih igrah. Prav vse igre so bile izredno zanimive, tako da so bili tekmovalci deležni glasne navijaške podpore. Seštevek končnih rezultatov je pokazal, da je z vsemi ‘disciplinami’ najbolje opravila ekipa Trebč, ki je tako slavila na 16. Šempeterskih vaških igrah.

V času dogajanja so se obiskovalci lahko pomerili še v ugotavljanju teže pršuta, prav tako pa so organizatorji, Športno društvo Bistrica ob Sotli, pripravili prašičjo ruleto. Poskrbljeno je bilo tudi za otroke, ki so se med drugim lahko pomerili tudi v otroških kmečkih igrah.

V večernih urah je sledila velika zabava z ansamblom Gadi. Rahle plohe obiskovalcev niso zmotile, in v Bistrici ob Sotli so bile po dveh letih premora izvedene še ene uspešne vaške igre.

Več utrinkov s prihoda ekip in tekmovalnim delom iger si lahko ogledate v fotogaleriji:

Ž.L.K.