Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na kulinarično druženje mnoge privabila Kuhinja na Gradu Podčetrtek (foto)


Kljub polnim rokam dela ob višku poletne turistične sezone, v Podčetrtku vestno skrbijo za dogodke dobre glasbe, druženja in zabave. Tokrat še posebej za ljubitelje kulinarike domače in sodobne kuhinje. V četrtek popoldne je namreč na verjetno že najbolj priljubljenem poletnem prizorišču, na Gradu Podčetrtek potekala čisto prva »Kuhinja na gradu«, ki pa po številnem obisku zagotovo ne bo zadnja.

Med mnogimi domačimi obiskovalci, na Kuhinji na gradu včeraj ni manjkalo niti tujih obiskovalcev, ki jih lahko te mesece v kraju opazimo mnogo. Iz gradu ni odmevala le dobra glasba, za katero je skrbel Ansambel Modrijani, ampak je predvsem dišalo po mnogih dobrotah. Med lokalnimi ponudniki hrane so na svojih stojnicah dobrote nudili Gostišče Jurg iz Rogaške Slatine, Gostilna Krpan iz Šmarja pri Jelšah, Kozjanski dvor iz Kozjega, Naročiribe.si,  Mala Kuhna, Terme Olimia d.d., Pivnica Lipnik, VAFL., in Kje so tiste rožice. Okoli gradu so se širile omamne vonjave po burgerjih, ribah in mednarodnih specialitetah. Kot ponudniki pijač pa so se predstavili Amon Olimje, GINeral, Pivovarna Haler, Vina Mramor, Vino Kralj, Hiša vin Emino in Vinska klet Cizerle.

Obiskovalcev so našteli preko tisoč, Laura, ena izmed obiskovalk pa je o dogajanju na podčetrtškem gradu povedala: »Vzdušje je super, vesela sem, da se grad obnavlja in je zopet vpet med nas krajane. Odličen dogodek in lepo, da se dogaja.«

Dobro vzdušje dogodka je prišel preveriti tudi župan Občine Podčetrtek, Peter Misja. In kaj meni?

»Mnenja ljudi so pozitivna, ambient je čudovit. Za prvič nismo pričakovali, da bomo gostili toliko obiskovalcev. Kuhinja na gradu je posebna, saj imamo danes tukaj kar 16 ponudnikov, prišli pa so tudi Modrijani, ki dajejo prireditvi poseben pečat. Kot zanimivost, Podčetrtek je iz »četrtka« nastal kot krajevno ime, zato je prav, da se takšna druženja pri nas ob četrtkih tudi dogajajo. Na četrtek bo v prihodnosti izvedeno še veliko takšnih in drugačnih projektov.«

Visit Podčetrtek (Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje GIZ), in Podčetrtek nasploh, se je z izvedbo še enega novinca med dogodki zopet odlično izkazal. Eden izmed obiskovalcev je tako v šali pokomentiral, da bi po njegovem mnenju lahko Kuhinjo na gradu gostili kar vsak četrtek.

Vabimo vas k ogledu fotogalerije.

N.O.