Lovrenčev sejem 2022: središče Podčetrtka zapolnile stojnice, tekmovali v pripravi pohane svinjske ribice in praženega krompirja (foto, video)

14. 8. 2022 6:51

Na drugo avgustovsko soboto se je kljub deževnemu začetku dneva v središču Podčetrtka odvil Lovrenčev sejem. Na dogodku ni manjkalo hrane, pijače, žive glasbe ter raznoraznih stojnic, prav tako pa se je odvilo tekmovanje v pripravi pohane svinjske ribice in praženega krompirja.

Dogodek se je začel že zgodaj zjutraj, ko so sejmarji kljub dežju pripravili svoje stojnice, kislo vreme pa ni ustavilo niti obiskovalcev. Popoldne je prenehalo deževati, kar je na sejem privabilo še več ljudi, kateri so lahko uživali v bogati kulinarični ponudbi, mnogo sejmarjev pa je predstavljalo različne izdelke, kot so produkti domačih kmetij, rokodelski in suhorobarski izdelki, izdelki široke potrošnje in drugi, ki so stalnica lokalnih sejmov. Predstavila so se različna lokalna društva, združenja, turistični ponudniki in drugi. Za živo glasbo je tokrat poskrbel ansambel Falant.

Tekmovali v pripravi pohane svinjske ribice in praženega krompirja

Skozi cel dan je v središču sejma dišalo po praženem krompirju ter pohani svinjski ribici, saj so tekmovalne ekipe po svojih najboljših močeh pripravljale svoje izdelke. Tekmovanja se je udeležilo Društvo kmetic Mavrica iz Šentjurja, Društvo Gaja iz Rogaške Slatine, Društvo žena Sveti Florijan, Društvo kmetic Ajda, Aktiv žena Bizeljsko, Aktiv žena Senožeče, Društvo dobra volja Škofije ter Društvo žena Izlake, Mlinše, Kolovrat. Komisija je ocenila vsak krožnik posebej, nato pa je bil čas za razglasitev rezultatov. Ob razglasitvi je župan občine Podčetrtek Peter Misja povedal, da so bile jedi vseh tekmujočih odlične, najboljšo svinjsko ribico ter pražen krompir pa so pripravile tekmovalke Društva žena Sveti Florijan. Po razglasitvi rezultatov so tekmovalne jedi lahko preizkusili tudi vsi prisotni.

Vabljeni k ogledu videa ter fotografij z dogodka:

 

D. K.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X