Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Grajski »Živ žav« v Podsredi ponudil rajanje s Čuki (foto, video)


Minuli vikend je bil zadnji avgustovski vikend, za otroke in mladino pa tudi zadnji v sklopu letošnjih poletnih počitnic. Obsoteljski in kozjanski mladini pa zagotovo ni moglo biti dolgčas, saj so različni kraji na našem območju ponudili kar nekaj zanimivih dogodkov. Na gradu Podsreda so jih zopet povabili na grajski Živ-žav, na katerem so ob številnih aktivnostih kot vrhunec popoldanskega druženja ponudili zabavo z legendarnimi Čuki.

Grajski Živ Žav zopet postaja tradicionalna prireditev v programu gradu Podsreda in privablja vedno več otrok, mladine in njihovih staršev. Legendarni Čuki, ki so bili osrednji gostje dogodka, so se ob svojem prihodu na dvorišče gradu Podsreda spominjali, da so prav tukaj na tovrstni prireditvi igrali pred tridesetimi leti. Za tem se je v sklopu te otroške zabave zvrstilo še nekaj legendarnih slovenskih pevcev, pevk in skupin, nato pa je prireditev za daljše obdobje zamrla. Upravljavec gradu Kozjanski park, Občina Kozje in GIZ Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje, so prireditev spet obudili pred leti in že takoj beležili zelo lep odziv.

Tudi tokrat se je na grajskem dvorišču v nedeljskih popoldanskih urah, ko se je otroška zabava pričela, zbralo lepo število obiskovalcev, katerim pa so se skozi dogodek še pridruževali novi obrazi. Seveda je bilo največ najmlajših, ki jim je prireditev tudi namenjena.

Po prihodu so se lahko zamotili v različnih aktivnostih: v otroških ustvarjalnicah so si lahko izdelali kronice, ščite in drugo opremo za prelevitev v grajske kraljične in kraljeviče, z zelenice ob gradu jih je vabil poni, ki so ga lahko v spremstvu vodičev iz Rubinovega hlevčka zajahali, podali so se lahko na iskanje skritega zaklada, si ogledali grad, na stojnicah pa se je predstavljalo tudi nekaj domačih ponudnikov, med njimi tudi tistih, ki so poskrbeli za slastne dobrote iz »kozjanske« kuhinje.

Prava »grajska« zabava pa se je pričela s skupino Čuki. Dobro voljo med mlajšo in tudi starejšo publiko so stopnjevali s pesmimi kot so Mravljica, Ko-ko, Avtobus, Gremo okrog sveta, Sankaška polka … Za dobro mero rajanja so s sabo pripeljali tudi animatorko, ki je otroke vodila v plesne korake.

Drugi del svojega nastopa so posvetili starejši publiki in se predstavili s svojimi zimzelenimi in najnovejšimi pesmimi. S Čukije polno grajsko dvorišče obiskovalcev rajalo vse do sedme ure zvečer.

Ujemite vzdušje z nedeljske zabave na gradu Podsreda v spodnjem videu:

In še nekaj fotoutrinkov: