Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gašper Škorjanc odločil četrtfinalno tekmo evropskega prvenstva v košarki do 18 let (video)


Slovenska košarkarska reprezentanca do 18 let se je na evropskem prvenstvu v turškem Izmirju, po izjemni zmagi 58:57 nad Francijo uvrstila v polfinale. Odločilno trojko je dosegel igralec podčetrtškega KK Terme Olimia Gašper Škorjanc.

Naši mladi košarkaši so si hkrati priigrali tudi uvrstitev na svetovno prvenstvo do 19 let, ki bo potekalo prihodnje leto. V sobotnem polfinalu se bodo pomerili z zmagovalcem četrtfinalnega dvoboja med Turčijo in Litvo.

Košarkarska reprezentanca do 18 let je na evropskem prvenstvu v turškem Izmirju odigrala novo dramatično tekmo. V četrtfinalnem dvoboju proti Franciji so večji del tekme zaostajali, v drugem polčasu pa s srčno in bojevito igro začela tlakovati preobrat.

Slabe pol minute pred koncem je Francija še vodila 57:55. Slovenci so krenili v napad, po podaji Nala Belka pa je odločilno trojo šest sekund pred koncem zadel Gašper Škorjanc. V zadnjem napadu Francozi ob dobri slovenski obrambi niso uspeli zadeti in slavje mladih Slovencev ob zmagi 58:57 se je lahko pričelo. Mladi košarkarji so se uvrstili v polfinale evropskega prvenstva, kjer jih čaka zmagovalec dvoboja med Turčijo in Litvo. Hkrati so si priigrali tudi uvrstitev na svetovno prvenstvo do 19 let, ki bo potekalo prihodnje leto na Madžarskem.

Odločilna trojka Gašperja Škorjanca:

EVROPSKO PRVENSTVO FANTOV DO 18 LET

Četrtfinale:

FRANCIJA : SLOVENIJA 57:58 (15:7, 16:9, 10:23, 16:19)
Strelci za Slovenijo: Osojnik 8, Zemljić 11, Samar 3, Zulić 6, Lampret, Škorjanc 14, Mivšek 5 (7 skokov), Kočevar, Petrovič 4, Belko 7.

STATISTIKA TEKME

foto: FIBA