Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dež na Fertik festivalu zabave željnih ni odgnal (foto, video)


Tudi zadnji slatinski avgustovski vikend ni razočaral. Tam se je namreč v petek in soboto že tretje leto zapored odvil festival mladih Fertik. Pod Janino so se v ritmih dobre muzike številni obiskovalci poslovili od poletja. Vstop na festivalsko dogajanje je bil prost.

Glavni organizatorji Fertik festivala so MSORS in društvo AMS, ter KŠŠO, MSS in Občina Rogaška Slatina. V petek, 26. avgusta je dvodnevni Fertik otvorila javna tribuna informativne tržnice, kjer so se predstavile mladinske organizacije Obsotelja in Kozjanskega. Namen teh je bil predstaviti izzive in priložnosti mladinskih organizacij pri uresničevanju ciljev doma in v svetu. Te se je udeležila tudi predstavnica Občine Rogaška Slatina, Mateja Jagodič, občinska svetnica in predsednica Odbora za družbene dejavnosti. Nanjo so predstavniki mladinskih organizacij naslovili različna vprašanja na temo uresničevanja mladinskih politik in mnoga druga.

V večernih urah so koncertno prizorišče v dolini Janine otvorili Klinci, kasneje so nastopili Strategia Tensie, ob 22. uri je nastopil težko pričakovi Emkej, dober žur v jutranje ure pa sta zagotovila DJ GT in DJ Deyco.

Odlično izpeljan prvi večer, je prinesel nadaljevanje še v soboto. V popoldanskih urah so potekale športne igre. Zvečer zbirajoči se širši publiki je ponagajal dež, ki jih ni pretirano zmotil. Drugi del Festivala je pred domačo publiko otvorila karizmatična Borna Turner, spremljal jo je Jakob Vehovec Pondelak. Dodobra ogreto publiko je naposled le pozdravil najslavnejši Prekmurec, Vlado Kreslin in Mali bogovi. Za najvztrajnejše je poskrbel DJ Stokx.

Na dogodku so za potešitev žeje in lakote poskrbeli lokalni gostinski ponudniki – Kavarna MiaMia, Stric KOVAČ Food, Mala Kuhna in Clef Brewery.

Festival so finančno podprli KŠŠO, Občina Rogaška Slatina, z donacijami pa so jim pomagali Podoba, Lagerhof, Kozmetika Afrodita, Rogaška Riviera in Optika Oftalmos.

Fertik je v dveh dneh obiskalo okoli tisoč obiskovalcev, ki se na dež niso prav nič požvižgali.

»Fertik – nismo tak planirali, samo tak je.«

Za vizualno predstavo vas vabimo k ogledu fotogalerije in video utrinkov.

N.O.