Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjur spomladi do prenovljene železniške postaje


Na železniški postaji Šentjur je danes Direkcija za infrastrukturo z izvajalcem del, konzorcijem podjetij SŽ-ŽGP Ljubljana d. d. in GH Holding, d. o. o.,  podpisala pogodbo za izvedbo ureditve tamkajšnje železniške postaje v višini 7.427.757,71 evra.

Gradbena dela bodo zajemala gradnjo novega otočnega perona z nadstrešnico ter obnovo tirov in tirnih naprav. Za varen prehod do otočnega perona bo zgrajen nov podhod z dvigali, ki bo prilagojen funkcionalno oviranim in invalidnim osebam ter kolesarjem. Prav tako bo urejeno parkirišče, prenovljene signalno-varnostne in telekomunikacijske naprave ter vozna mreža, navajajo na Direkciji za infrastrukturo.

Ocenjena vrednost projekta znaša 8,18 milijona evrov. Predvideno je v višini 3,62 milijona evrov tudi sofinanciranje z evropskimi sredstvi iz Instrumenta za povezovanje Evrope.

Začetek del je predviden v mesecu avgustu 2022, gradnja pa bo trajala 10 mesecev torej do spomladi. Železniški promet bo v tem času tekel po ustaljenem urniku. Spremenjen bo le režim gibanja po postaji.