Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja


Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje z 20. julijem 2022 znova razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja, na skrajnem zahodu države pa zelo veliko požarno ogroženost naravnega okolja.

Velika požarna ogroženost naravnega okolja je razglašena za vso državo. Povsod po državi je zato v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Zelo velika požarna ogroženost naravnega okolja pa je razglašena na območju Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Koper v občinah Ankaran, Izola, Koper in Piran; na območju Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Postojna v občinah Hrpelje-Kozina, Divača, Sežana, Komen, Postojna, Ilirska Bistrica in Pivka; na območju Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Nova Gorica v občinah Nova Gorica, Kanal, Brda, Šempeter-Vrtojba, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Ajdovščina in Vipava.

Inšpektorat Republike Slovenije za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta nad spoštovanjem razglasa oziroma upoštevanjem prepovedi izvajala poostren nadzor.