Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V SB Celje znova obvezne maske, zaradi vdora okužbe pa tudi prepoved obiskov na dveh oddelkih


Rast števila dnevnih okužb s Sars-CoV-2 je dosegla že raven izpred treh mesecev. Kljub temu doslej večjih povečevanj hospitaliziranih z vodilno diagnozo covid-19, razen pred tednom dni, ni bilo zaznati in je bilo število teh bolnikov vseskozi stabilno. Včeraj pa se je v slovenskih bolnišnicah število hospitaliziranih zaradi covida-19 povečalo na 63 oz. za okoli 30 %. Število teh bolnikov je najvišja v zadnjih treh mesecih.

V SB Celje prepoved obiskov na urološkem oddelku

Zaradi vdora okužbe s koronavirusom so prepovedani obiski pacientov na Urološkem oddelku in Oddelku za bolezni ledvic in dializo v Splošni bolnišnici Celje. Kot so sporočili iz celjske bolnišnice, ukrep prepovedi obiskov stopi v veljavo 13. 7. 2022 in velja do preklica. V času prepovedi so na obeh oddelkih mogoči le obiski kritično bolnih in umirajočih pacientov, ki se izvedejo po dogovoru z zdravnikom.

Obiskovalci, ki bodo smeli obiskati oddelek, morajo ves čas obiska nositi obrazno zaščitni masko in si pred in po obisku razkužiti roke.

Zaradi poslabšanja epidemiološke situacije je od danes, 13. 7. 2022, v celjski bolnišnici ponovno tudi obvezna uporaba obrazne zaščitne maske tipa IIR (kirurška zaščitna maska). Uporaba obrazne zaščitne maske je obvezna v času gibanja po bolnišnici in pri vseh stikih z zdravstvenim osebjem in ostalimi pacienti. Obrazna zaščitna maska je obvezna tako za paciente kot tudi za njihove spremljevalce in obiskovalce. Število spremljevalcev pacientov je ponovno omejeno na eno zdravo osebo.

Tako paciente kot njihove spremljevalce in obiskovalce prosijo, da izvajajo osnovne ukrepe za omejevanje prenosa okužb, kot so razkuževanje rok ter spoštovanje medosebne razdalje.

Covid-19 statistika

Včeraj je bilo opravljenih skupaj 6.565 testov na virus SARS-CoV-2. Izvidi testov so potrdili skupno 1.844 okužb, kar je 24,1 % več kot teden prej, ko je bilo s PCR testi potrjenih 1,486 okužb.

Število aktivno okuženih prebivalcev Slovenije je 16.688. 7-dnevno povprečje števila dnevno okuženih je po podatkih Covid-19 Sledilnika 1.362.

Število hospitaliziranih, katerih vodilna diagnoza je covid-19, je po podatkih Covid-19 Sledilnika 63 covidnih bolnikov, kar je 14 več kot dan prej. Od vseh jih trenutno 15 potrebuje intenzivno covid nego, 1 več kot dan prej (8 od teh imajo vodilno diagnozo covid-19 – 11 bolnikov na intenzivni covid negi je na respiratorju). Bolnišnice so včeraj skupaj sprejele 25 obolelih, odpustile pa 9 prebolevnikov. Včeraj je umrl 1 oboleli za covidom-19. Od začetka epidemije je skupaj umrlo 6.662 bolnikov s covidom-19.

Epidemiološko stanje na Celjskem

Na Celjskem oz. savinjski regiji je bilo potrjenih 184 okužb (prejšnji teden 163). Največ v občini Celje 31, sledijo Velenje 23, Žalec 16, Šentjur 14, Laško 11, Slovenske Konjice 11, Zreče 11, Prebold 7, Šmarje pri Jelšah 7, Šoštanj 7, Vojnik 7, Polzela 6, Rogaška Slatina 6, Bistrica ob Sotli 4 (posavska regija), Braslovče 4, Kozje 3, Ljubno 3, Štore 3, Dobje 2, Podčetrtek 2, Tabor 2, Vransko 2, Dobrna 1, Gornji Grad 1, Rečica ob Savinji 1, Rogatec 1 Šmartno ob Paki 1, Solčava 1.

Splošni bolnišnici Celje so po podatkih Covid-19 Sledilnika hospitalizirani 5 bolniki (dan prej 4), katerih vodilna diagnoza je covid-19. V SB Celje so včeraj sprejeli 3 obolele za covidom-19, odpustili so 2 prebolevnika.