Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na mesto glavnega trenerja KK Rogaška po Damjanu Novakoviću stopa Peter Markovinovič


Damjan Novaković po devetih sezonah zapušča mesto glavnega trenerja članske ekipe Košarkarskega kuba Rogaška. Nasledil ga bo Peter Markovinovič.

Nov trener je sicer domačin, ki je že mnogo let del slatinskega kluba. V preteklosti je bil najprej tudi sam igralec, nato pomočnik bivšega trenerja, delal pa je tudi z mlajšimi selekcijami. Prav tako je bil selektor slovenske reprezentance U18, ki je osvojila bron na evropskem prvenstvu. To leto pa vodi reprezentanco fantov U20.

Markovinovič, ki se bo v sezoni 2022/23 prvič preizkusil v vlogi glavnega trenerja članske ekipe, je ob podpisu pogodbe povedal: “Zahvaljujem se upravi kluba, ki mi je ponudila novo karierno priložnost. Sprejemam jo s polno odgovornostjo. Verjamem, da mi bodo izkušnje in uspehi z mlajšimi kategorijami pomagale, da tudi v naslednji sezoni s člansko ekipo KK Rogaška upravičimo pričakovanja navijačev in strokovne javnosti.

Predsednik KK Rogaška, Kristijan Novak, je ob odločitvi povedal: “V klubskem vodstvu smo ocenili, da je napočil trenutek, ko klub potrebuje novo energijo in Peter Markovinovič se zdi edina logična in pravilna rešitev. Dolga leta je bil vodja klubskih mlajših selekcij, njegovo ambicioznost in perspektivnost pa so prepoznali tudi na Košarkarski zvezi Slovenije. Veseli me, da je tudi Peter razmišljal podobno in se odločil, da sprejme izziv, ki ne bo lahek. Verjamem, da bomo skupaj zmogli in da bodo tudi navijači pripomogli k temu, da bomo v Športni dvorani Rogaška Slatina še naprej gledali vrhunsko košarko. V nove čase stopamo z novo energijo, samozavestno in ambiciozno.”