Znane zmagovalne ideje mladih kreativnih Šentjurčanov

6. 6. 2022 12:35

Znani so rezultati glasovanja za naj idejo mladih kreativnih občanov Šentjurja. Na podlagi 499 prispelih glasov so bile tako izglasovane tri najboljše ideje mladih.

Katere so torej ideje, ki imajo po mnenju glasovalcev najboljši potencial, da dvignejo kakovost bivanja v občini Šentjur mladim in ostalim prebivalcem? Izmed 499 glasov, ki so s strani občanov Šentjurja prispele za skupaj 11 idej v konkurenci, so tri izmed njih prejele skupaj kar 56,5 % vseh oddanih glasov.

Tri ideje z največ glasovi

Zmagovalne ideje mladih so:

Ideja: Postavitev geocaching zakladov ► 114 glasov

Največ glasov (114) je prejela ideja Postavitev geocaching zakladov. Idejo je prijavil Jan Rudež. Njegova ideja je, da bi ob pohodnih poteh in na turističnih točkah postavil večje število zakladov v sklopu aplikacije Geocaching, s čimer bi pozitivno vplival na lokalno skupnost, saj bi mladim in družinam z otroki omogočil kakovostno preživljanje prostega časa na prostem, hkrati bi pripomogel k povečanju turističnega obiska in prepoznavnosti lokalnih turističnih točk.

Ideja: Mladi za čistejši Šentjur ► 105 glasov

Mladi za čistejši Šentjur je drugouvrščena ideja, prejela je 105 glasov. Idejo je prijavil Jan Rudež. Njegova ideja je, da bi v občini Šentjur organizirali večjo čistilno akcijo, ki bi nagovorila predvsem mlade. Akcija bi potekala na različnih lokacijah, udeleženci bi posamezne lokacije čistili v manjših skupinah. Akcija bi se zaključila s skupnim druženjem. Na tak način bi povečali aktivno udejstvovanje mladih v lokalnem okolju in osveščali o pomenu čistega okolja.

Ideja: Mladi za mlajše ► 63 glasov

63 glasov je prejela ideja Mladi za mlajše. Idejo so prijavile Albina Uka, Zala Gunzek, Domen Senker, Danaja Krajnc in Matic Frlež. Z izvajanjem dopoldanskih aktivnosti za otroke in najstnike v času počitnic po krajevnih skupnostih v občini Šentjur bi spodbujali medsebojno druženje in spoznavanje ter zmanjševali pretirano uporabno mobilnih naprav, občutek osamljenosti in preprečevali samoizoliranost otrok in mladih.

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X