Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Utrinki 2. etape Dirke po Sloveniji: številni navijači ob trasi kozjanskega dela etape (foto, video)


Včeraj se je s prvo etapo med Novo Gorico in Postojno začela 28. dirka po Sloveniji. Prvo dejanje je dobil Poljak Rafal Majka (UAE) pred Domnom Novakom (Bahrain) in moštvenim kolegom in prvim favoritom dirke Tadejem Pogačarjem (UAE).

Svetovna kolesarska elita je v zaključku današnje druge etape, katere start je bil na Ptuju, zavila tudi na kozjanske ceste. Kolesarje so po cestah občin Šentjur, Šmarje pri Jelšah in na cilju v Rogaški Slatini, spodbujali številni navijači. Zbrali smo nekaj najzanimivejših utrinkov današnje etape in fotografij, ki so šle do gledalcev širom sveta. Dirko namreč prenaša športni TV velikan Eurosport, preko katerega si dirko Po Sloveniji vsako leto ogleda več milijonov gledalcev, v zadnjih štirih letih pa skupaj okoli 35 milijonov.

Kot ponavadi se je ob trasi zbralo lepo število navijačev. Z lepimi formacijami in bučnim navijanjem so se ponovno izkazali prebivalci občin Šentjur, Šmarje pri Jelšah in Rogaška Slatina.

Etapa se je začela na Ptuju, nadaljevala pa je pot po čez kraje Zgornja Kungota, Šentilj, Lenart, Sveta trojica, Pesnica, KS Ponikva, KS Grobelno, Šentjur, Šmarje pri Jelšah in cilj v Rogaški Slatini. Dirko je v napetem ciljnem sprintu dobil Nizozemec Dylan Groenewegen. Najboljši Slovenec je bil Matevž Govekar na devetem mestu. V času zmagovalca je kot 17. v cilj prišel tudi Tadej Pogačar. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. V zeleni majici vodilnega je ostal Rafal Majka, drugi je Domen Novak (+0:06) in tretji Pogačar (0:08).

Večino etape je bila v ospredju šesterica, v kateri so bili Vid Jeromel (Kranj), Aljaž Janc (Adria Mobil), Španca Carlos Canal Blanco (Euskatel) in Marti Marquez Roman (Kern Pharma), Poljak Adam Stachowiak (Mazowse Serce) in Slovak Pavol Rovder (Dukla Banska Bystrica).

Kolesarska karavana bo jutri kolesarila na širšem Celjskem, kjer bo potekala 3. etapa s ciljem na Starem gradu Celje. Po ocenah poznavalcev bosta o končnem zmagovalcu Dirke po Sloveniji odločali ravno 3. in 4. etapa.

*Večina fotografij je zaslonski posnetek mednarodnega TV prenosa, ki ga predvaja RTV SlovenijaB.S.