Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tudi konec junija karateisti dosegli tako državna kot mednarodna odličja


Pretekla dva tedna je kozjanski karate zaznamovalo kar nekaj odmevnih dogodkov. Člani kluba Bushido so nastopili kar na treh tekmovanjih, Tadej in Tajda Mavsar sta iz Avstrije prinesla tri medalje, član KK Kozjansko in Obsotelje pa je v Žalcu na prireditvi Športnik leta 2021 prejel priznanje. 

Prejšnjo sredo je član KK Bushido Jakob Žumer v sestavi državne reprezentance odšel na tridnevno Mladinsko evropsko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane, ki je potekalo v Pragi. Nastopilo je 48 evropskih držav s 1085-imi tekmovalci. Jakob je tekmoval v kategoriji borb kadeti nad 70 kilogramov ter se je v začetnem krogu udaril s hrvaškim nasprotnikom. V dvominutnem boju je nasprotniku uspelo povesti s rezultatom 1:0. Žal mu je poraz onemogočil preboj v nadaljnje boje.

V soboto je na VI. Pokalu gorenjske v Šenčurju nastopila Marija Pohovski, kje je dosegla kar dve zlati medalji v kategorijah kata malčice 8-6 KYU in kata deklice 8-4 KYU. Marija je pokazala odlične nastope in prevladala v obeh kategorijah ter izločila že bolj izkušene tekmovalke. Na Gorenjskem se je preizkusil še Jernej Matej, tokrat v njegovi primarni športni disciplini. V Tržiču, kjer so se odvili smučarski skoki na že 31. Pokalu Tržiča je poskrbel za zmagovalno stopničko v kategoriji dečkov 11 let.

Tajda in Tadej Mavsar iz Salzburga s tremi medaljami

Na praznik Dan državnosti sta se mlada šmarska karateista Tajda in Tadej Mavsar, ki trenirata v Karate klubu Seki, odpravila na največjo tekmo v Avstriji – Austria junior open 2022 v Salzburgu. Tekma slovi po izvrstni organizaciji, močni mednarodni konkurenci in izkušenih sodnikih, ki sodijo po celem svetu. Na tekmi je sodelovalo 811 tekmovalcev iz 75 klubov in 17 držav.

Tadej je v kategoriji ‘kata U10’ preveril, če so v Avstriji vrstniki v izvedbi kat boljši od njega, letošnjega balkanskega prvaka. Z lahkoto je premagal vse po vrsti do končne zmage z rezultatom 5:0. V nadaljevanju je Tadej oblekel borbaški kimono in si nadel zaščitno opremo. Opravil je dva dvoboja in oba predčasno zaključil, saj je pred iztekom borbe ustvaril razliko 8 točk. Tako je bil med redkimi, če ne edini, ki je na tekmi osvojil 2 prvi mesti.

Tajda je v kategoriji  ‘kata U14’ kata imela kar 23 nasprotnic iz 6 držav. Po zmagah v osmini finala ter četrtfinalu je bila v polfinalu boljša od Luksemburžanke in se prebila v finale. Tam jo je pričakala odlična Angležinja, ki je vse dvoboje na tekmi dobila z rezultatom 5:0. Žal je premagala tudi Tajdo, a je bila Tajda v tej močni konkurenci vseeno zelo vesela ponovitve rezultata od lani – srebrne medalje.

Član KK Kozjansko in Obsotelje v Žalcu na prireditvi Športnik leta 2021 prejel priznanje

V ponedeljek, 20.6.2022 je v Žalcu v super ambientu pri fontani piva Žalec potekala prireditev Športnik leta 2021. Med dobitniki priznanj je bil Žan Luka Lesnika, ki je v kategoriji športne borbe ekipno mladici z ekipo Žalca v letu 2021 postal ekipni državni prvak.