Število okužb se je začelo znova občutneje povečevati. SB Celje že z ukrepi, zaradi vdorov okužb

20. 6. 2022 15:54

Število okužb se je v zadnjem prejšnjem tednu znova začelo občutneje povečevati. Rast števila okužb se je začela nakazovati že v začetku junija, zadnje dni pa se je krivulja števila okužb občutneje obrnila navzgor. Od začetka junija se je 7-dnevno povprečje števila okužb povečalo z 244 na 400 dnevnih okužb. V zadnjem tednu se je rahlo začelo povečevati tudi število hospitaliziranih, katerih vodilna diagnoza je covid-19. Zaradi vdora okužbe so tako v SB Celje že prepovedali obiske v nevrološkem oddelku.

Covid-19 statistika

Včeraj je bilo opravljenih skupaj 1.334 testov na virus SARS-CoV-2. Izvidi testov so potrdili skupno 146 okužb, kar je 100,0 % več kot teden prej, ko je bilo s PCR testi potrjenih 73 okužb.

Število aktivno okuženih prebivalcev Slovenije je 4.818. Število aktivno okuženih se je v zadnjih dveh tednih povečalo za skoraj 1300 oseb.

Število hospitaliziranih, katerih vodilna diagnoza je covid-19, je po podatkih Covid-19 Sledilnika 41 covidnih bolnikov, kar je 1 manj kot dan prej. Od vseh jih trenutno 6 potrebuje intenzivno covid nego, enako kot dan prej (5 od teh ima vodilno diagnozo covid-19 – štirje so na respiratorju). Bolnišnice včeraj niso sprejele novih covidnih bolnikov, odpustile so 1 prebolevnika. Včeraj ni bilo smrti med obolelimi za covidom-19. Od začetka epidemije je skupaj umrlo 6.646 bolnikov s covidom-19.

Epidemiološko stanje na Celjskem

Na Celjskem oz. savinjski regiji je bilo potrjenih 8 okužb (prejšnji teden 6). Največ v občini Laško 4, sledijo Bistrica ob Sotli 1 (posavska regija), Luče 1, Šentjur 1, Slovenske Konjice 1, Šmarje pri Jelšah 1.

Splošni bolnišnici Celje so po podatkih Covid-19 Sledilnika hospitaliziranih 4 bolniki (dan prej 4), katerih vodilna diagnoza je covid-19. V SB Celje včeraj niso sprejeli novih bolnikov ali odpustili prebolevnikov.

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X