Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Najboljše slatinske učence sprejel župan Rogaške Slatine


Župan Občine Rogaška Slatina je v ponedeljek sprejel najboljše učenke in učence slatinskih osnovnih šol in glasbene šole. Ko govorimo o najboljših učencih, nimamo v mislih samo odličnega učnega uspeha, ampak mnogo več. Gre za skupino, ki jo odlikujejo dobre značajske lastnosti, ki so jih skozi leta gradili skupaj s starši. Nanje so vplivali šola, prijatelji in ostalo okolje.

V svojem nagovoru je župan poudaril, da delavnost, vztrajnost, pozitivna energija in znati dajati igrajo pri uspehu ključno vlogo, kajti nič v življenju ni samoumevno. Da se tega dobro zavedajo, so udeleženci sprejema s svojimi dosežki že dokazali in postavili odlične temelje za njihovo nadgradnjo v prihodnje. Poudaril je, da je posebnost letošnje generacije ta, da je v njej zelo veliko uspešnih športnikov, ki so dosegli izjemne rezultate v košarki, nogometu in karateju. Šport in fizična kondicija sta tesno povezana in ključnega pomena za premagovanje psihičnih naporov, ki so stalni spremljevalec vse hitrejšega načina življenja. Del zgodbe o uspehu pa soustvarja tudi lokalna skupnost z zagotavljanjem ustreznih prostorskih pogojev na področju izobraževanja in športa ter vodstvo in zaposleni šol z neposrednim dobrim delom z mladimi, za kar jim gre posebna zahvala.

Na koncu je učenkam in učencem iskreno čestital, se jim zahvalil za njihov prispevek k promociji šole in občine ter jim izročil spominska darila. Odločitve, kam in kaj, so sprejete, zato naj bodo počitnice sproščene in prijetne.

Sprejema so se udeležili:

I. OŠ: Ana Berc, Martina Kidrič, Miha Križan, Luka Bele, Maks Boršič, Adrijan Cverlin, Zoja Dragovan.

II. OŠ: Mitja Kuraj, Filip Pongračić, Lina Jerković, Klara Lešnik, Nuša Prapotnik, Aljaž Toplišek, Lucija Kidrič, Tine Vaukan, Špela Cajzek, Manca Zorin, Tina Zobec, Eva Marusha Franc.

III. OŠ: Blaž Lipnik

Glasbena šola: Ana Hartman, Hugo Ferjanič