Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sodišče v primeru ‘golf igrišč’ pri dvorcu Jelšingrad odločilo v prid Občine Šmarje pri Jelšah


Pred dobrim mesecem dni je na celjskem sodišču potekala še zadnja obravnava v skoraj 10 let dolgem postopku, ki ga je leta 2013 proti Občini Šmarje sprožil Golf klub Jelšingrad. Ta je šmarski občini očital, da si je ob prekinitvi najemne pogodbe z golf klubom za zemljišča okoli Jelšingrada pridobila korist, zato je zastopnik Golf kluba Jelšingrad od Občine Šmarje zahteval odškodnino v višini 1,65 mio evrov.

Danes je sodišče v pisni sodbi odvetnika Občine Šmarje pri Jelšah obvestilo, da je v celoti zavrnilo tožbeni zahtevek. Odvetnik Feguš je sicer, kot smo pisali tukaj, takšen epilog pričakoval že takoj po zaključeni zadnji obravnavi.

Skoraj desetletje trajajoča sodna saga glede zemljišč okrog Jelšingrada je vendarle dobila epilog. Kot pojasnjuje odvetnik Občine Šmarje pri Jelšah Marjan Feguš, je namreč Okrožno sodišče v Celju v pisni razsodbi tožbeni zahtevek Golf kluba Jelšingrad v celoti zavrnilo. Pritožba še sicer ni pravnomočna, saj 30-dnevni pritožbeni rok še ni iztekel. Ker so vmes sodne počitnice, se bo rok za pritožbo iztekel šele v začetku septembra. Sodišče je zavrnilo odškodninski zahtevek, ki ga je zastopnik Golf kluba Jelšingrad Damjan Gobec zahteval zaradi investicije v golf igrišče, vendar te možnosti ne omogoča ne zakon ne pogodba, ki je bila takrat sklenjena z golf klubom. Prav tako je bila zavrnjena zahteva po plačilu občine zaradi domnevne obogatitve. Podrobneje smo o primeru pisali tukaj.

Marjan Feguš je sicer že po zaključni obravnavi dejal, da pričakuje pritožbo tožnika. Če bo pritožba vložena, bo dokumentacija romala na pritožbeno višje sodišče v Celju, kjer se pritožbene zahteve v povprečju rešujejo okoli pol leta. Ob predpostavki, da bo tožbeni zahtevek zavrnjen kot neutemeljen, in če bo ob morebitni pritožbi zavrnjena tudi ta, se realno pričakuje, da bi bila lahko saga okrog golf igrišča v Šmarju do konca leta vendarle tudi pravnomočno zaključena.

B.S.