Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinska dijakinja na stopničkah svetovnega prvenstva v brušenju stekla


V Nižborju na Češkem ravnokar poteka svetovno prvenstvo v brušenju stekla, sicer znano pod imenom GCWC – Glass cutting world cup. Prvenstvo organizira BMRC Group oz. podjetje Rückl Glassworks pod pokroviteljstvom češkega ministrstva za šolstvo.

Udeleženci tekmujejo v dveh kategorijah, in sicer v kategoriji dijakov/študentov in v kategoriji steklarskih mojstrov. S svojimi izdelki iz kristalnega stekla so na tekmovanju v sekciji »kreacija po lastni zamisli« sodelovale dijakinje Amra Shaipi, Lana Ferčec, Helena Balagović in Nika Gretič, v sekciji »kreacija obveznega izdelka« pa dijakinji Belma Isaković in Teja Kobula.

V kategoriji dijakov/študentov je sodelovalo 28 tekmovalcev z devetih šol. Teja Kobula, dijakinja 4. letnika tehnika steklarstva, si je na vazi in skledi, ki sta tvorili obvezen set, zamislila Mlečno cesto, ki jo je ponazorila z brusom različnih globin in velikosti krogov – nekateri od njih so bili tudi peskani na dva različna načina, s stvaritvijo pa se je zavihtela na 3. mesto svetovnega prvenstva. “Novica, da je Teja s svojim elegantnim in domišljenim izdelkom dosegla 3. mesto, nas je zelo razveselila in navdala s ponosom. Iskrene čestitke vsem tekmovalcem, še posebej Teji Kobula za osvojeno lovoriko! Naše čestitke gredo tudi Tejinim mentorjem Borisu Šketu, Nataši Novak in Darku Cverlinu,” je ob uspehu dejala ravnateljica ŠC Rogaška Slatina mag. Dubravka Berc Prah.

Več odzivov in fotografij sledi…