Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S podpisom pogodbe se začenja energetska obnova podružnične šole na Kristan Vrhu


Energetska obnova podružnične šole na Kristan Vrhu bo kmalu dočakala svoj začetek. Župan občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš je namreč z Mitjo Mlačnikom, direktorjem podjetja Kuponko iz Šentjurja, podpisal pogodbo za izvedbo del.

Vrednost naložbe znaša 828.643 evrov in vključuje toplotno zaščito zunanjih sten, toplotno zaščito stropa proti neogrevanemu podstrešju, zamenjavo dela stavbnega pohištva, rekonstrukcijo kotlovnice, zamenjavo razsvetljave in vgradnjo opreme za izvajanje energetskega monitoringa. Rok za izvedbo delo je konec oktobra.

Načrtovano energetsko obnovo so v partnerstvu z Občino Polzela prijavili na javni razpis za sofinanciranje energetske prenove stavb v lasti in rabi občin v letih 2021, 2022 in 2023 v okviru OP-EKP 2014-2020 Ministrstva za infrastrukturo. Operacija vključuje energetski sanaciji podružnične šole Kristan Vrh in zdravstvene postaje na Polzeli. Višina sofinanciranja znaša 426.225 evrov, od tega Občina Šmarje pri Jelšah, ki je vodilni partner operacije, prejme 248.865 evrov sofinancerskih sredstev, Občina Polzela 177.359 evrov.