Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rokov tek 2022: na tek se podali tekači vseh starosti, gledalci uživali ob godbah ter dobri hrani (foto, video)


Po dveletnem premoru se je na vročo ter s soncem obsijano soboto ponovno odvil Rokov tek po šmarskih bregih, na katerem so sodelovali najmlajši pa tudi malo starejši. Dogodek v organizaciji Tekaškega društva Rokov tek in TŠM Šmarje pri Jelšah je bil namenjen tako rekreativcem kot tudi profesionalcem. Za dobro vzdušje ter nemalo šal je poskrbel domači komik nacionalnega slovesa, Aleš Novak.

Najprej sta se odvila Oki doki otroška teka, ki sta bila dolžine 300 m ter 600 m, namenjena pa sta bila našim najmlajšim. Otroci iz vrtca ter osnovne šole so se sami ali pa s starši podali na tek okoli občinske stavbe. Po premoru se je dan nadaljeval s Krpanovim vzponom, na katerem so najpogumnejši tekmovalci poizkusili kar najhitreje premagati 125 metrov nadmorske višine ter se z začetkom pri KD Šmarje povzpeli vse do cerkve svetega Roka. Po dobri uri premora sta se s startom pri sv. Roku začela še 11,5 kilometrski Jagrov tek, ki je bil del Štajersko-Koroškega pokala v tekih 2022, ter tri kilometrski tek RekreAZA + , ki je bil namenjen predvsem najstnikom, udeležili pa so se ga seveda lahko tudi drugi.

Tekom dneva se je ob Rokovem teku na ploščadi pred KD Šmarje odvijalo še Mednarodno srečanje godb. To se bi sicer moralo zgoditi jeseni, vendar so ga organizatorji izvedli na dan Rokovega teka, da bi gledalcem ponudili dodatno popestritev. Letos so nastopile štiri godbe, vseh glasbenikov pa je bilo okoli 150. Ob dobri glasbi je bilo prav tako poskrbljeno za hrano ter pijačo. Ko se je popoldne prevesilo v večer ter so vsi tekmovalci pritekli v cilj, se je začelo večerno dogajanje, ki je pred kulturni dom zraven že prej prisotnih privabilo še več mladih. Tokrat je za glasbo do poznih ur poskrbel Dejan Dogaja band.

Vabljeni k ogledu videoposnetka ter galerije iz dogodka:

 

D. K.