Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 30. 05. do 05. 06. 2022 (klicala 113 ter lažno prosila za pomoč, vlom v počitniško hišico, …)


PROMETNI NESREČI

1.6.2022 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči v kraju Senovica. O nezgodi jih je obvestil dežurni zdravnik, kjer je poškodovana iskala zdravniško pomoč. Ugotovljeno je bilo, da je udeleženka vozila z osebnim avtomobilom dne 28.5.2022 zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala iz ceste in trčila v brežino. V nezgodi je zadobila lažje telesne poškodbe. Zoper kršiteljico bo uveden hitri postopek zaradi kršitev ZPrCP.

5.6.2022 soo bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nezgodi, ki se je zgodila v kraju Polžanska Gorca. Ugotovljeno je bilo da je do nezgode prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila, ki je zapeljal iz ceste. V nezgodi ja na vozilu nastala le materialna škoda. Vozniku je bil zaradi kršitve ZPrCP izdan plačilni nalog.

ZLORABA ZNAMENJ ZA POMOČ IN NEVARNOST

3.6.2022 je na interventno telefonsko številko 113 poklicala občanka, katera je naznanila, da potrebuje pomoč. Kasneje je poklicala, da bo vzela nož in razrezala svojega moža. Na kraj so odšli policisti kateri so ugotovili, da je občanka katera je klicala in naznanila, da potrebuje pomoč močno pod vplivom alkohola. Pri zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je prijaviteljica naznanila neresnico. Omenjena je že večkrat na tak način klicala in lažno naznanjala, da potrebuje pomoč. Zoper osumljeno bodo zbrana obvestila, zoper njo pa bo podana kazenska ovadba na ODT Celje.

ODVZETI VOZNIŠKI DOVOLJENJI ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA

3.6.2022 so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri kontroli cestnega prometa v kraju Pečica ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, ta pa je pokazal prekoračeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, prav tako mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče Celje.

5.6.2022 so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri kontroli cestnega prometa v kraju Kozje ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, preizkus z elektronskim alkotestom je pokazal prekoračeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, prav tako mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče Celje.

VLOM V POČITNIŠKO HIŠICO

4.6.2022 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da je bilo vlomljeno v počitniško hišico na območju Lesičnega. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je nekdo odstranil ključavnico ter iz notranjosti odtujil dve kosilnici, motorno žago ter starejšo avtomobilsko prikolico. Z dejanjem je oškodoval lastnika hišice za okoli 1100 evrov. Z zbiranjem obvestil bodo poskušli ugotoviti storilca tega dejanja in zoper njega podali kazensko ovadbo na ODT Celje.

POVOŽENJE DIVJADI

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v treh primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.

M.R. / PP Šmarje