Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 06. 06. do 13. 06. 2022 (požar povzročil 60.000€ škode, ujeli pribežnike iz Turčije in Ukrajine, …)


PRIJETJE ILEGALCEV S SPROVAJALCI

7. 6. 2022 v nočnem času je patrulja PP Šmarje v kraju Sodna vas prijela večje število ilegalnih pribežnikov, državljanov Turčije in Ukrajine, katerim sta pomoč pri ilegalnem prehodu državne meje nudila dva tujca. Vsi ilegalni pribežniki, med katerimi so bili tudi otroci, so podali namero za mednarodno pomoč zaradi česar so bili nameščeni v azilni dom. Zoper oba sprovajalca je bilo odrejeno pridržanje, nakar sta bila s kazensko ovadbo pripeljana pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper obe osebi odredil sodno pridržanje.

VLOMA V STANOVANJSKI HIŠI

8. 6. 2022, so obravnavali vloma v stanovanjski hiši na območju Grobelc in Sedlarjevega. V enem primeru je bilo iz stanovanjske hiše odtujena večja vsota gotovine. Zoper storilce bo podana kazenska ovadba.

POD VPLIVOM ALKOHOLA TRČIL V ZAŠČITNO OGRAJO

10. 6. 2022 v nočnem času so obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila na Halarjevem hribu. Voznik osebnega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal iz vozišča ter trčil v kovinsko zaščitno ograjo. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal več kot 0,52 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Vozniku je bila na kraju nadaljnja vožnja prepovedana, vozniško dovoljenje in registrske tablice pa so mu bile odvzete. Zoper navedenega so izpisali obdolžilni predlog.

ZGOREL VIKEND

11. 6. 2022, so bili obveščeni o požaru na vikendu v kraju Vonarje. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo pod lesenim nadstreškom zaradi napake na polnilcu baterijske električne nitne kosilnice, ki se je polnila. Ogenj se je nato preko ostrešja razširil na celoten objekt, kateri je tudi v celoti zgorel. Materialna škoda znaša pribl. 60.000 eur.

NAJPREJ POPIVALI NATO PA SE SPRLI

12. 6. 2022, so morali posredovati zaradi spora med žensko in njenima bivšima partnerjema. Slednji so najprej skupaj popivali, nakar pa so se besedno sprli, pri čemer je eden od moških drugega potisnil tako da je ta padel. Vsem trem so bili izdani plačilni nalogi.

NEZAKONIT PRESTOP DRŽAVNE MEJE

12. 6. 2022, smo v kraju Vonarje izsledili drž. Hrvaške, ki je nezakonito vstopil v Slovenijo. Tujcu je bilo izrečeno opozorilo.

Z. I. / PP Šmarje