Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Popoldne znova možne nevihte s točo


Danes v popoldanskem času so znova možne močnejše nevihte z vetrom in točo. Največja verjetnost nastanka teh je ravno na širšem Celjskem in Kozjanskem.

Danes dopoldan bo v večjem delu države sprva pretežno jasno. V severozahodni Sloveniji bodo že dopoldan možne občasne padavine, deloma plohe. Spremenljiva oblačnost se bo tekom dneva razširila nad večji del Slovenije. Po poldnevu bodo iz smeri Avstrije nastale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo preko naših krajev pomikale v smeri Hrvaške. Vmes lahko nastane kakšna močnejša nevihta s silovitejšimi sunki vetra, nalivi in točo. Največja verjetnost za nastanek močnejših neviht bo na območju na karti označenem z oranžno barvo. Kakšna močnejša nevihta sicer ni izključena tudi drugod. Za razvoj neviht bo prisotnih od 500 do 1000 J/kg razpoložljive potencialne konvektivne energije, opozarjajo na portalu Neurje.si ter na Agenciji RS za okolje.

Do večera se bo ozračje umirilo. V bližini morja neviht ni pričakovati. Spletne pripomočke, s katerimi lahko spremljate vremenske razmere, najdete TUKAJ.