Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pohod od gorce do gorce 2022: kulinarična in vinska ponudba, poskrbljeno tudi za animacijo otrok (foto)


Na sočno in toplo soboto se je v jutranjih urah pri Marijini cerkvi na Sladki Gori začel že tradicionalen pohod Od gorce do gorce, kjer se, kot predlaga ime, pohodniki sprehajajo po raznih postojankah ter so ob dobri družbi deležni kulinarične in vinske ponudbe.

Zgodaj dopoldne se je skupina pohodnikov zbrala pred Marijino cerkvijo v središču Sladke Gore, kjer sta jih pričakala župan občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš, ter direktor Javnega zavoda za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah Gregor Krajnc. Prisotne je pozdravil še Gorazd Močnik. S strani mladih glasbenikov je bilo poskrbljeno tudi za glasbo, obiskovalci pa so si pred odhodom na pot imeli možnost ogledati notranjost ene izmed najlepših baročnih cerkev v Sloveniji. Vseskozi jim je bil na voljo tudi ogled fotografske razstave Foto kluba Šmarje pri Jelšah.

Po kratkem nagovoru so se vsi skupaj odpravili na pot. Na prvi postojanki je bilo možno pokusiti vino treh lokalnih vinarjev – Vreže, Škrablin ter Vodušek. Pot se je nadaljevala po sladkogorskih gričih ter vodila do naslednje postojanke, Andrejeve gorce, kjer se je nahajala kulinarična ponudba ter vino družine Tratenšek. Naslednja postojanka je bila cerkev sv. Mihaela, kjer se je odvila maša. V bližini se nahaja Zeliščna kmetija Gorska roža, kjer so na svoj račun prišli še otroci in družine. Pot se je začela spuščati nazaj proti Sladki Gori z vmesnimi postanki pri zidanici Majcen, Smoletovi gorci ter nenazadnje še Juršetovi gorci.

Bogat program tudi za otroke, ne le za ljubitelje vina

Med pohodom so se družine z otroci lahko ustavile pri Gorski roži, kjer je bil program namenjen prav otrokom. Od vročine so si lahko ohladili na vodni drči, na bližnjem travniku so si lahko ogledali razstavo kombajnov, svoje orodje ter orožje pa je prišel razstaviti lovec. Prireditev je popestril še Vlado Nunčič, ki se ukvarja z izdelavo ter rekonstrukcijo raznih glasbenih instrumentov, na prireditvi pa je otrokom predstavil njegovo lajno ter srednjeveški oprekelj. Na Zeliščni kmetiji Gorska roža sicer izdelujejo razne sokove ter alkoholne pijače iz zelišč, ki jih sami pridelajo doma.

Oglejte si fotografije iz dogodka: