Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podjetje AHAC v 30 letih postalo eden največjih slovenskih distributerjev

Družinsko podjetje Ahac je v 30 letih postalo eden izmed top 3 distributerjev v Sloveniji. Na skoraj 5000 prodajnih mestih v trgovinah in gostinskih lokalih v Sloveniji in tujini je prisotnih več kot 4500 živilskih in tehničnih izdelkov, ki jih zastopajo, distribuirajo ali proizvajajo.

Letos odpirajo novo skladiščno poslovno enoto v Izoli in v zastopništvo znamk dodajajo priljubljene pijače Orangina, čokolade Zvečevo in čistilni program Spontex

Letos bodo v prodajni program dodali zastopništvo treh uglednih mednarodnih blagovnih znamk – priljubljenih pijač Orangina, čokolad Zvečevo in čistilnega programa Spontex. Ob tem bodo v mrežo svojih poslovnih enot dodali še šesto, skladiščno-distribucijsko središče v Izoli.

Podjetje Ahac se je iz skromnih družinskih začetkov v 30 letih razvilo v enega od top 3 distributerjev v Sloveniji. Danes zastopajo in distribuirajo več kot 300 blagovnih znamk ter več kot 4500 izdelkov. Nekaj čez 100 zaposlenih v podjetju dela v petih poslovnih enotah, ki se jim bo letos pridružilo novo skladiščno-distribucijsko središče v Izoli.

»S širitvijo na Obalo bomo še učinkoviteje pokrivali zahodni del Slovenije in tako razbremenili naše skladišče v Ljubljani, ki se bo lahko popolnoma osredotočilo oskrbo osrednjega, severnega in južnega dela Slovenije,« je povedal direktor podjetja Ahac Roman Moškotevc in dodal, da tudi zato letos načrtujejo preseči promet iz rekordnega leta 2019.

Izdelki, ki jih zastopa in distribuira podjetje Ahac, so prisotni na več kot 1000 prodajnih mestih in v 3000 gostinskih lokalih v Sloveniji, še okoli 1000 prodajnih mest je v tujini: »Smo eden ključnih distributerjev v Sloveniji in ponosni smo na dolgoletno pozitivno rast vseh proizvajalcev, ki jih zastopamo,« razlaga direktor Roman Moškotevc. Med najuglednejšimi tujimi zastopništvi so piva Staropramen, Veltins, Paulaner, Corona, Leffe, Ožujsko, Nikšičko, sadni sokovi Sunquick, vložnine Bonduelle in slani prigrizki El Sabor. »Letos bomo v portfelj naših zastopništev dodali še tri ugledne tuje blagovne znamke, vsem dobro znane brezalkoholne pijače Orangina, legendarne čokolade Zvečevo in čistilni program Spontex,« še dodaja Moškotevc.

V podjetju Ahac so ponosni na uspeh lastnih blagovnih znamk, ki so jih razvili sami ali pa so jih prevzeli in jim povrnili nekdanji ugled: »To so vložnine in priloge Droga, orodje Iskra ERO in alkoholni pijači Petrof in Marshal,« našteva direktor Roman Moškotevc. V Središču ob Dravi, kjer že več kot 40 let poteka proizvodnja vložnin Droga, na leto vložijo 1500 ton zelenjave. »Veliko zelenjave prihaja z okoliških njiv, ostalo zelenjavo pa kupujemo pri lokalnih pridelovalcih v širši regiji, kjer naravni pogoji omogočajo najbolj kakovostno rast,« razlaga Roman Moškotevc. Tovarno v Središču ob Dravi nenehno posodabljajo. Tako so pred leti odprli povsem novo regalno skladišče, popolnoma obnovili hladilnico, posodobili proizvodno linijo, opremo za predelavo in opremo za manipulacijo surovin ter izboljšali proces predelave zelenjave v vložnine.

Po uspešni obuditvi vložnin Droga so pred dobrimi šestimi leti v podjetju Ahac pod svoje okrilje sprejeli legendarno blagovno znamko malih gospodinjskih aparatov Iskra in orodij Iskra ERO: »Danes imamo v prodajnem programu več kot 300 izdelkov Iskra in več kot 60 izdelkov Iskra ERO, s katerimi smo prisotni v Sloveniji, izjemno smo uspešni v državah nekdanje Jugoslavije, kjer je Iskra poznana in ugledna blagovna znamka, pospešeno se s ponudbo širimo tudi v države Evropske unije,« še eno uspešno zgodbo o razvoju legendarne slovenske blagovne znamke opisuje direktor podjetja Ahac Roman Moškotevc.