Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po treh mesecih del z otvoritvijo svojemu namenu predana prenovljena cesta Zgornji Gabernik – Pečica


Po začetku del v prvi polovici aprila, so se po treh mesecih dela v okviru rekonstrukcije javne poti od Zgornjega Gabernika proti Pečici zaključila. Posodobljeno cesto je namenu predal župan Občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič, ki je na kratko predstavil projekt in razloge za odločitev o investiciji.

V sklopu rekonstrukcije do pred kratkim precej poškodovane ceste je bila zamenjana in na določenih mestih razširjena voziščna konstrukcija na širino 2,8 metra, kar zagotavlja prevoznost tudi za tovorna vozila. Na novo je urejeno odvodnjavanje vozišča z asfaltno muldo in obcestnimi odvodnimi jarki, prav tako pa so obnovljeni obstoječi in nameščeni dodatni cevni prepusti. Dolžina odseka, na katerem so bila izvedena dela, znaša 770 metrov, ob cesti pa je zgrajene 640 metrov asfaltne mulde.

Razlogov, da se je občina odločila za rekonstrukcijo navedene javne poti, ki je sicer v upravljanju Krajevne skupnosti Kostrivnica, je več. Kot navedeno, je bila cesta v zelo slabem stanju in kot taka neprimerna za uporabo. Ob tem gre za povezovalno cesto med občino Rogaška Slatina in občino Šmarje pri Jelšah, ki je v primeru zaprte državne ceste tudi obvozna cesta v smeri proti Poljčanam. In nenazadnje, popravilo ceste v celotni dolžini bi bilo KS Kostrivnica v finančnem smislu prevelik zalogaj, zato je obnovo dela ceste, ki je najbolj zahteven in tudi najdražji, izvedla občina.

Z rekonstrukcijo javne poti v Zg. Gaberniku tako na občini sledjo zastavljenemu cilju zagotavljanja varne cestne infrastrukture na celotnem območju občine, skupaj s projektom izgradnje kolesarske steze, ki je trenutno v izvajanju, pa želijo tudi spodbujati uporabo koles in drugih okolju prijaznih oblik prevoza na varen način. Vrednost izvedenih del skupaj s stroški nadzora in DDV znaša 158.000 evrov.

Fotografije iz dogodka: