Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po skoraj dveh mesecih ponovno nad 1.000 novih primerov, minister za zdravje zagotovil, da obveznega cepljenja ne bo


V četrtem tednu ponovnega naraščanja okužb je število novih primerov prvič po 4. maju spet preseglo 1.000 oseb. Natančneje je bilo včeraj 1.222 novih potrjenih primerov. Prihod novega vala pa se začenja kazati tudi v zasedenosti bolnišnic, saj se je rahlo povečalo število hospitaliziranih kot tudi oseb na intenzivnih enotah.

V luči naraščanja okužb je minister za zdravje Danijel Bešič Loredan zagotovil, da obveznega cepljenja ne bo, zdravljenje koronavirusa pa si želijo umestiti v zdravstveni sistem, brez da bi bili zaradi tega prikrajšani drugi bolniki. Ob tem je epidemiolog Mario Fafangel dodal, da je aktualna epidemiološka situacija resna, ni pa tako grozna, kot je videti na prvi pogled. Še vedno namreč velja, da trenutna različica koronavirusa zelo redko povzroča hujši potek bolezni.

Covid-19 statistika

Včeraj je bilo opravljenih skupaj 5.220 testov na virus SARS-CoV-2. Izvidi testov so potrdili skupno 1.222 okužb, kar je 44,3 % več kot teden prej, ko je bilo na ponedeljek potrjenih 847 okužb. S tem vstopamo v četrti teden rasti števila okužb.

Število aktivno okuženih prebivalcev Slovenije je 7.687.

Število hospitaliziranih, katerih vodilna diagnoza je covid-19, je po podatkih Covid-19 Sledilnika 38 covidnih bolnikov, kar je 2 več kot dan prej. Od vseh jih trenutno 13 potrebuje intenzivno covid nego, 2 več kot dan prej (8 od teh ima vodilno diagnozo covid-19 – šest jih je na respiratorju). Bolnišnice so včeraj skupaj sprejele 8 obolelih, odpustile pa prebolevnikov. Včeraj sta umrla 2 obolela za covidom-19. Od začetka epidemije je skupaj umrlo 6.651 bolnikov s covidom-19.

Epidemiološko stanje na Celjskem

Na Celjskem oz. savinjski regiji je bilo potrjenih 120 okužb. Največ v občini Celje 24, sledijo Žalec 14, Šentjur 11, Velenje 11, Braslovče 10, Laško 9, Rogaška Slatina 6, Rogatec 6, Šmarje pri Jelšah 5, Mozirje 5, Vojnik 3, Polzela 3, Dobje 2, Prebold 1, Tabor 1, Štore 1.

Splošni bolnišnici Celje so po podatkih Covid-19 Sledilnika hospitalizirani 4 bolniki (dan prej 4), katerih vodilna diagnoza je covid-19. V SB Celje so včeraj sprejeli 1 okuženega.