Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Osnovna šola Bistrica ob Sotli gostila tabor Zdravih šol Slovenije (foto)


OŠ Bistrica ob Sotli je ena izmed izmed dvanajstih šol v Sloveniji, ki je leta 1993 pričela koncept Zdravih šol. Le ta se odziva na probleme v zvezi z zdravjem otrok in mladostnikov. Usmerjena je k razvojnim programom za promocijo zdravja na telesnem, duševnem in socialnem področju, v zadnjem času pa predvsem na področje zdrave prehrane, gibanja in duševnega zdravja kot zelo pomembnih varovalnih dejavnikov. Evalvira učinke preventivnih šolskih programov, spodbuja k vključevanju učence, starše in lokalno skupnost, izobraževanje učiteljev, konceptualni razvoj mreže in kakovost standardov.

Minuli petek so na OŠ Bistrica ob Sotli gostili tabor Zdravih šol. Šole članice koncepta Zdravih šol se skoraj vsako leto srečujemo na eni izmed šol, kjer se predstavimo, si izmenjamo ideje in primere dobrih praks. Srečanja so se udeležili predstavniki, koordinatorji in učenci Zdravih šol 1. kroga, ki so leta 1993 pričele s konceptom Zdravih šol. Med pomembnimi gosti je bila nacionalna koordinatorica iz NIJZ-ja, Mojca Bevc, njena namestnica Vesna Pucelj in predstavnica MIZŠ Alenka Pavlovec.

Goste je ob prihodu čakal zdrav prigrizek. Učenci so se predstavili s kulturnim programom, vse prisotne pa sta pozdravila ravnatelj OŠ Bistrica ob Sotli Bogomir Marčinković in koordinatorica Zdrave šole OŠ Bistrica ob Sotli ga. Barbara Verbančič. Učenci so aktivno sodelovali v delavnicah sproščanja, ki jih je vodila zunanja sodelavka Magda Sep iz ZD Šmarje pri Jelšah. Odrasle udeležence je medtem na Občini Bistrica ob Sotli sprejel župan Franjo Debelak, ki jim je predstavil občino in Hostel Gabronka. Sledila je predstavitev učne poti Klestje Kunšperk pod vodstvom predstavnika Kozjanskega parka Adrijana Černelča.

Po zdravem kosilu so se učenci preizkusili v plesni delavnici z učiteljico Andrejo Klakočer, odrasli pa so imeli sestanek, kjer so izmenjali izkušnje, ideje in načrtovali aktivnosti. Konec druženja so popestrili učenci plesne delavnice.

“Tako smo zaključili prijetno druženje in se že veselimo naslednjega tabora Zdravih šol, katerega gostiteljica bo OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica,” je dejala koordinator Zdrave šole na OŠ Bistrica ob Sotli Barbara Verbančič.

R. Č.