Kozjanski karateisti na eni izmed zadnjih tekem pred počitnicami nadaljujejo z nizanjem odličij

20. 6. 2022 11:49

V nedeljo 12.6.2022 je v Ljutomeru potekalo Ekipno državno prvenstvo, kjer so se ekipe v katah in borbah borile za državni naslov. Sodelovalo je 28 slovenskih karate klubov, kateri so prijavili 94 ekip. Na tekmovanju so sodelovali karateisti iz Karate kluba Kozjansko in Obsotelje ter Šmarčana Tajda in Tadej Mavsar iz KK Seki.

Mlada šmarska karateista Tajda in Tadej Mavsar sta zastopala svoj Karate klub SEKI iz Slovenskih Konjic. Oba sta nastopila v disciplini kata ekipno, kjer kato izvajajo 3 tekmovalci hkrati, kjer je poleg tehnične natančnosti in moči izvedbe zelo pomembno, da so tekmovalci med sabo usklajeni ter sinhroni.

Tajda je skupaj z Andjelo in Gabrijelo postala ekipna državna prvakinja. Premagale so favorizirane domačinke z KK Ljutomer in v finalu še Brežičanke, kar jim je prineslo zmago. Tadej je nastopil s pomlajeno ekipo dečkov, ki še ni čisto uigrana. V prvem krogu so jim nasproti stali odlični tekmovalci iz KK Celje, ki so že drugo leto zapored tudi balkanski ekipni prvaki. Ta dvoboj je Tadej z ekipo zgubil, v repasažu pa so si potem proti Trboveljčanom priborili bron. Karate klub Seki je bil s pet naslovi najuspešnejši klub ekipnega državnega prvenstva.

Dečki iz KK Kozjansko in Obsotelje postali državni prvaki med mlajšimi kadeti

Karate klub Kozjansko in Obsotelje je na tekmovanju nastopil s kar tremi ekipami in sicer kata mlajši kadeti, borbe mlajše kadetinje in borbe mlajši kadeti. Nastop so začeli kata tim v kategoriji mlajših kadetov v sestavi Leon Sodin, Filip Lotrič in Tilen Prah. Ta kata tim je sestavljen iz domačih klubskih članov, ki skupaj trenirajo že vrsto let.

Iz kroga v krog so stopnjevali tempo in na koncu upravičeno in zasluženo zmagali na ekipnem državnem prvenstvu. Ta sestava je v začetku meseca zastopala tudi barve slovenske reprezentance na balkanskem prvenstvu in zasedla odlično 3. mesto. Še enkrat se je pokazalo, da so fantje trenutno najboljši kata tim v Sloveniji med mlajšimi kadeti. V športnih borbah mlajših kadetov je bilo prav tako napeto in razburljivo. Pri ekipnem prvenstvu tekmujejo vsi v absolutnih kategorijah, kar pomeni da kilogrami niso omejitev. V sestavi: Benjamin Herman, Filip Lotrič, Leon Sodin in Tilen Prah so po repasažnih bojih za tretje mesto za las bili ob medaljo. Na koncu so zasedli odlično 5. mesto v izjemno močni in po kilogramih precej težji konkurenci.

Naslednje so bile tekmovalke, mlajše kadetinje v sestavi: Ana Babič – izposojena tekmovalka iz KD Loče ter Ana in Lea Bele. Tudi punce so se borile izjemno bojevito do zadnje sekunde. Popolnoma zasluženo so po repasažnih bojih za 3. mesto zmagale in tako priborile novi komplet bronastih medalj za domači klub. Nastopil je tudi Luka Bele, kot posojen tekmovalec za KK Polzela, ki pa je z omenjeno ekipo osvojil 3. mesto v kategoriji borbe kadeti. Iz kluba čestitajo vsem nasipajočim za osvojena odličja.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X