Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Znani kandidati za letošnje dobitnike nagrad Občine Šmarje pri Jelšah


Znani so letošnji kandidati za najvišje občinske nagrade Občine Šmarje pri Jelšah. Te Občina Šmarje pri Jelšah podeljuje ob svojem občinskem prazniku, ki ga praznuje zadnji teden v juniju.

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja letos v potrjevanje Občinskemu svetu Občine Šmarje pri Jelšah predlaga štiri nagrajence za podelitev plakete, priznanj in denarne nagrade Občine Šmarje pri Jelšah.

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je letos Občinskemu svetu Občine Šmarje pri Jelšah, med osmimi prispelimi predlogi, v potrjevanje za nagrade občine predlagala štiri kandidate, za prejem ene plakete, dveh priznanj in ene denarne nagrade v višini 1.000 evrov.

Za prejemnika plakete je predlagan Franc Namuršu s Spodnjega Tinskega, za dolgoletno, več kot 30-letno aktivno delo na področju družbenega, gospodarskega, političnega in družbenega življenja v občini Šmarje pri Jelšah. Predlagatelj nagrade je bilo Društvo vinogradnikov in kletarjev TRTA.

Za prejemnika priznanj sta predlagana dva kandidata. In sicer dr. Vinko Gorenak iz Vršne vasi, za aktivno delovanje na državnem in občinskem nivoju, s čimer je doprinesel k razvoju občine Šmarje pri Jelšah. Predlagatelji nagrade so bili Zvonka Novak Habot, Janko Šket, Jožef Horvat in Ivan Žaberl.

Za priznanje je s strani komisije predlagan tudi Jože Tratenšek s Pečice, za aktivno delo na različnih področjih na območju KS Sladka Gora, Občine Šmarje pri Jelšah in širše. Predlagatelji nagrade so bili PGD Sladka Gora, ŠD Sladka Gora, TD Skriti biser Sladka Gora, Svet KS Lemberg in Društvo vinogradnikov in kletarjev TRTA.

Komisija za prejem denarne nagrade predlaga Konjeniško društvo Sv. Štefan, za več kot dve desetletji aktivnega delovanja. Predlagatelji nagrade so bili KS Sveti Štefan, PGD Sveti Štefan, Folklorno društvo Sveti Štefan in Štefanski fantje.

S strani komisije potrjene in predlagane kandidate za občinske nagrade bodo občinski svetniki potrjevali na redni seji, ki bo 12. maja 2022.

B.S.