Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

WordPress izdelava spletnih strani

Ko se odločamo za izdelavo nove spletne strani, moramo vedeti, da gre za dolgotrajen proces, kjer ni priporočljivo preveč hiteti. V grobem lahko spletne strani razdelimo na dve vrsti. Prodajna spletna stran in pristajalna spletna stran. Pri prvi, kot že samo ime pove, prodajamo izdelke in obstaja mnogo faktorjev na katere je potrebno misliti.

Pristajalna stran je spletna stran, kjer predstavite sebe ali svojo storitev. Gre za bolj enostavne spletne strani, ki so narejene hitreje, sam proces pa ni tako dolg in zahteven. Najbolj pogosta izdelava spletnih strani je v WordPressu, saj je dokaj enostaven za uporabo in ima dobro podporo.

Pomembni faktorji pri izdelavi spletne strani

Vsaka spletna stran mora pri izdelavi upoštevati ključne elemente, ki so:

  • Hitrost spletne strani
  • Dobra uporabniška izkušnja
  • Razumljiva in kvalitetna vsebina
  • Prilagodljivost mobilnega prikaza
  • Kvalitetne slike in video posnetki
  • Enostaven in hiter nakup
  • Blog objave

Obstajajo še drugi dejavniki, vendar je ključno, da se na začetku usmerimo na bistvene faktorje, ki jih moramo načrtovati že na začetku same izdelave.

Ko je spletna stran izdelana

Ko poskrbimo za vse omenjene faktorje, se prava zabava šele prične. Narejena spletna stran ne pomeni, da bodo stranke same od sebe obiskale našo spletno stran. Pomembna je tudi optimizacija.

Spletne agencije, ki se ukvarjajo z spletnimi rešitvami, lahko poskrbijo za on site ali off site optimizacijo. To pomeni, da bomo morali pisati članke, kot je ta, ki nam bodo pomagali uvrščati se višje na Google lestvici, če bo vsebina in povezave kvalitetna. Temu pravimo organski zadetki.

Preden pridemo na prve strani Googla, lahko mine več mesecev. Ko smo še na začetku, je zato priporočljivo postaviti plačljive oglase, da nas stranke najdejo in spoznajo. Kasneje, če bomo skrbeli za optimizacijo, nas bodo stranke našle same. Zagotovo pa je idealna kombinacija, da nas stranke najdejo organsko in da imamo plačljive oglase.

Lahko bi rekli, da je izdelava spletnih strani prva stopnička, optimizacija spletne strani pa že druga stopnička.

Ko je stran izdelana in optimizirana

Ko je spletna agencija opravila svoje delo, nastopimo na vrsto mi. Sedaj bo potrebna redna analiza obiska naše internet strani in različnih konverzij preko že znanega orodja Google Analytics. Z njim si lahko pomagamo in z meseci in leti izboljšujemo našo spletno stran.

Če bomo opazili, da obiskovalci zapuščajo našo stran, bodo potrebni popravki ali izboljšave. Ker je spletni posel živa stvar, ga moramo ves čas prilagajati kupcu, novim tehnologijam in trgom. Le tako bo naša stran resnični odraz našega podjetja in uspešnosti poslovanja.

Lahko testirate in vprašate stranke, ki obiščejo vašo spletno stran, če v nekaj sekundah prepoznajo s čim se ukvarjate. Če tega ne prepoznajo, potem je čas, da to popravite. Z testiranjem, sledenjem trendom in priporočilu spletne agencije bo potrebno redno delo in občasne izboljšave.

Ključna je aktivnost in zaupanje

Izdelava spletnih strani ni enostavna stvar. Zato prepustite to delo strokovnjakom, ki se vsakodnevno ukvarjajo s tem. Če se boste odločili za pravega ponudnika s katerim boste našli skupni jezik in obojestransko zaupanje, ne bo težav. Nova stran vam bo v veselje in vsako leto boste videli svoj napredek!

Naročnik: Splet99 d.o.o., www.splet99.net