Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vrtec Šmarje za malčke zopet organiziral predstavitev intervencijskih služb (foto)


Javni zavod otroški vrtec Šmarje pri Jelšah je danes dopoldne po dveh letih zopet organiziral predstavitev intervencijskih služb. Za vrtčevske otroke in otroke prve triade osnovne šole je to izjemno doživetje. Predstavitev prostovoljnih poklicnih in intervencijskih služb, katere program je potekal od 9. do 12. ure na igrišču v bližini vrtca, je gostila kar 10 predstavnikov.

Svoje poslanstvo je najmlajšim iz prve roke predstavil Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah, Policija Šmarje pri Jelšah, Prostovoljno gasilsko društvo Šmarje pri Jelšah, Klub reševalnih psov, Vojašnica Celje, Gorska reševalna služba, Jamarski klub, Rdeči križ Šmarje, Civilna zaščita občine Šmarje pri Jelšah in Avtovleka Fajs.

Na povabilo dneva odprtih vrat – predstavitev služb za pomoč in reševanje so se odzvale vse enote in DO vrtca Šmarje pri Jelšah, predšolski otroci Obsotelja, otroci prve triade Osnovne šole Šmarje pri Jelšah in varovanci Varstveno delovnega centra Šmarje pri Jelšah.

Skupno gostili skoraj 700 otrok

Iz enote Sonček Šmarje je poklice intervencijskih služb spoznalo 196 otrok, iz enote Livada 33 otrok, iz ostalih enot vrtca Šmarje se je dneva odprtih vrat udeležilo 112 otrok. Iz vrtca Kozje je dogodek obiskalo 41 malčkov s spremljevalci, spremljevalci iz vrtca Podčetrtek so pripeljali kar 84 najmlajših radovednežev. Iz Osnovne šole Šmarje je prišlo 57 prvošolčev, 70 otrok drugega razreda in 65 otrok tretjega. Iz varstveno delovnega centra je dogodek obiskalo deset varovancev.

Ravnateljica Javnega zavoda otroški vrtec Šmarje, Jelka Kitak, komentira: »Predstavitev smo želeli izpeljati že oktobra 2021, v tednu otroka, vendar zaradi ukrepov to žal ni bilo mogoče realizirati. Danes smo veseli, da za dogodek po dveh generacijah, ne bo prikrajšana letošnja, ki jeseni odhaja v šolo. Za otroke je to izjemno doživetje, ki si ga vtisnejo v spomin. Teden otroka 2021, v katerem naj bi bil današnji dogodek tudi prvotno organiziran, je nosil geslo RAZIGRAN UŽIVAJ DAN. S tem poudarjamo pomen igre, tako za otroke, kot tudi za odrasle, ki morajo ohranjati otroka v sebi. Igra prinaša veselje, sproščenost, buri domišljijo, ustvarjalnost, nas povezuje in navdihuje. Odrasli ne smemo pozabiti na otroka v nas samih, negujmo in spoštujmo ga,  saj sem prepričana, da je ta eden večjih virov moči, ki nam pomaga na vseh nivojih, nam zagotavlja srečo in radoživost v življenju.«

Vrtec Šmarje je ob koncu dogodka tudi pogostil vabljene vrtce, osnovnošolce in ostale prisotne. Več o dogodku v fotogaleriji.

N.O.