Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odpravljeni vsi ukrepi, svetovalna skupina za covid-19 pa razpuščena. V nedeljo na Kozjanskem zgolj ena


Z objavo v uradnem listu bo po več kot dveh letih prenehal veljati Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Prenehanje odloka posledično pomeni tudi prenehanje veljavnosti vseh epidemičnih ukrepov. To pomeni, da tudi v zdravstvenih ustanovah in domovih upokojencev zaščitne maske ne bodo več obvezne. Vlada je odločitev sprejela na predlog strokovne svetovalne skupine za covid-19 pod vodstvom Mateje Logar. Skupina je svetovala, da se za preprečevanje in obvladovanje okužb z virusom SARS-CoV-2 upoštevajo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje, obenem pa tudi sklenila, da potreba po njihovem obstoju ne obstaja več, zato je minister za zdravje Janez Poklukar že podpisal sklep o prenehanju delovanja skupine.

Covid-19 statistika

Včeraj je bilo opravljenih skupaj 1.734 testov (1.350 HAGT + 384 PCR) na virus SARS-CoV-2. Izvidi testov so potrdili skupno 60 okužb, kar je 32,6 % manj kot teden prej, ko je bilo s PCR testi potrjenih 89 okužb.

Število aktivno okuženih prebivalcev Slovenije je 4.762.

Število hospitaliziranih, katerih vodilna diagnoza je covid-19, je po podatkih Covid-19 Sledilnika 38 covidnih bolnikov, kar je 7 več kot dan prej. Od vseh jih trenutno 6 potrebuje intenzivno covid nego, 1 več kot dan prej (zgolj 2 od teh imata vodilno diagnozo covid-19 – dva sta na respiratorju). Bolnišnice so včeraj skupaj sprejele 5 obolelih, odpustile pa 2 prebolevnika. Včeraj sta umrla 2 obolela za covidom-19. Od začetka epidemije je skupaj umrlo 6.636 bolnikov s covidom-19.

Epidemiološko stanje na Celjskem

Na Celjskem oz. savinjski regiji so bile potrjene 5 okužbe (prejšnji teden 5). Po dve okužbi sta bili potrjeni v občinah Prebold in Žalec, ena pa v občini Rogatec.

Splošni bolnišnici Celje so po podatkih Covid-19 Sledilnika hospitalizirani 4 bolniki (dan prej 5), katerih vodilna diagnoza je covid-19. V SB Celje so včeraj odpustili so 1 prebolevnika.

B.S.