V Konjicah stekel mednarodni karate turnir “4. Konjice Horse Cup”. Karateisti iz Kozjanskega prejeli mnogo odličij

10. 5. 2022 19:47

V soboto, 7. maja je potekala 4. Pokalna tekma “4. Konjice Horse Cup” v Slovenskih Konjicah, katerega so se udeležili tudi karateisti Karate kluba Bushido iz Rogaške Slatine, Karate kluba Kozjansko in Obsotelje, nastopila pa sta tudi Šmarčana Tajda in Tadej, ki trenirata za konjiški KK Seki, ki je bil organizator tega tekmovanja.

Nastopilo je 76 klubov iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Italije, Madžarske, Poljske in Slovenije s svojimi najboljšimi 550-imi tekmovalci, ki so opravili 750 nastopov na tatamijih.

Karate klub Bushido šesti med vsemi nastopajočimi klubi

Za Karate klub Bushido so nastopili Jan in Vid Šuster, Hamza Nišić, Dženan in Nedin Avdibašić, Alja in Aleks Tramšek, Tilen Štern, Žan Seidl, Jernej Matej, Žiga Žerdoner, Marija Pavlović, Mia Mastnak, Vinko Juraja, Jakob Žumer, Nemanja Jovanović in Timotej Jordan.

Prva mesta so dosegli Timotej (borbe -84 kg), Tilen (borbe dečki -40 kg), Marija (kata malčice 8-6 KYU) ter Nedin (kata malčki 8-6 KYU). Na tretje mesto so se povzpeli Dženan (kata kadeti), Vinko (kata mlajši kadeti ter kata dečki), Alja (borbe deklice -40 kg), Aleks (borbe dečki -35 kg) ter Jakob (mladinci +76 kg). Peta mesta so dosegli Nemanja, Hamza ter Jernej, Nemanja pa je v drugi kategoriji dosegel še deveto mesto.

Ekipa je s doseženimi štirimi zlatimi in šestimi bronastimi medaljami zasluženo zasedla 6. mesto v skupnem seštevku, kar klub uvršča v sam vrh mednarodnega karateja na enem od najmočnejših mednarodnih turnirjev pri nas. Vid, Jan, Žan, Žiga in Mia so tokrat ostali brez vidnejših uvrstitev, kar pa ne pomeni, da svojih nastopov niso izvedli več kot odlično. Ekipo so na tatamijih vodili trener Igor Jordan, Tilen Jordan in Timotej Jordan.

Karateisti KK Kozjansko in Obsotelje osvojili štiri medalje

Na tekmovanju je nastopila tudi deveterica karateistov Karate kluba Kozjansko in Obsotelje: Tilen Prah, Ana Bele, Filip Lotrič, Lea Bele, Andraž Lotrič, Leon Sodin, Ela Volf Droždan, Benjamin Harman in Luka Bele. V katah je Luka Bele v kategoriji kadetov osvojil odlično 2. mesto, v kategoriji mlajši kadeti je Tilen Prah prav tako osvojil super 2. mesto. V športnih borbah pa so do medalje prišli Leon Sodin v kategoriji mlajši kadeti -40kg, Ela Volf Droždan v kategoriji malčiče +30kg. Ostali na žalost niso prišli do medalj. V klubu se zahvaljujejo vodji ekipe Daniju Lotriču za pomoč in požrtvovalnost pri vodenju tekmovalcev.

Šmarčana Tadej in Tajda Mavsar na turnirju dosegla šest medalj

Tajda je v svoji kategoriji kata mlajše kadetinje v štirih krogih do finala suvereno premagovala nasprotnice. V finalu se je pomerila s klubsko prijateljico Andjelo in žal izgubila. A vendarle je prvič na tekmi izvedla mojstrsko kato Unsu in s tem izgubila strahospoštovanje pred njo, kar ji bo koristilo za naslednje tekme. Na tej tekmi je Tajda tudi prvič kot 12-letnica nastopila v kategoriji kata kadetinje (starost 14, 15 let). Tajda je nastopila v težki skupini in dobila zelo solidne ocene, s katerimi je dosegla 7. mesto. Z ekipo je dosegla še bron med mlajšimi kadetinjami.

Tadej je kot običajno tekmoval v več kategorijah. V svoji kategoriji kata malčki je v finalu premagal 3-kratnega prvaka Hrvaške. Nadaljeval je v starejši kata dečki in na poti do zlata premagoval državne prvake in tudi aktualnega balkanskega prvaka. V nadaljevanju se je boril v borbah kumite -30 kg, kjer je dosegel 4 zmage in poraz proti Bosancu, kar mu je prineslo 3. mesto. Z ekipo je kot pridruženi mlajši član dosegel še zlato med mlajšimi kadeti. Tadej je na tekmi izvedel skupaj 14 nastopov, izgubil je enkrat v borbah.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X