Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Toča predvsem na območju Rogatca povzročila veliko škode (foto, video)


Včeraj se je predvsem nad občinama Rogaška Slatina in Rogatec razbesnelo močno neurje z vetrom in točo v velikosti jajca, o čemer smo poročali tukaj. Posledice neurja se v največji meri kažejo šele danes kljub temu, da se je že včeraj vedelo, da bo škoda na objektih, avtomobilih in predvsem poljščinah ogromna.

S Kozjanskega območja, predvsem Rogaške Slatine in Rogatca, so včeraj prihajala poročila o nevihtah s točo v velikosti jajca. Na območju občine Rogatec je bilo po poročanju centra za obveščanje zabeleženih 28 dogodkov. Meteorna voda je zalivala večinoma kleti objektov, veter in toča pa sta poškodovala večje število ostrešij objektov, vozil in seveda poljščin. Gasilci so začasno sanirali poškodovana ostrešja, iz kleti črpali meteorno vodo, odstranjevali podrta drevesa, čistili prepuste in cestišča ter občanom nudili drugo pomoč. Na terenu je za odpravo posledic neurja bilo aktiviranih več deset gasilskih enot, ki bodo pomoč občanom nudili tudi preko današnjega dne.

Veliko škodo na vseh površinah, ki jih je dosegla kot jajce velika toča, je potrdil tudi župan Rogatca Martin Mikolič. Kot je povedal, je toča močno poškodovala tako strehe objektov, avtomobile, poljščine, v vinogradih, razbito je tudi marsikatero steklo. Mikolič ob tem ugotavlja, da je veliko poškodovanih objektov in stvari na srečo bilo zavarovanih. V naslednjih dneh pa bo narejena tudi uradna ocena škode.

Gasilci so sicer na terenu že od sinoči in intenzivno odpravljajo posledice neurja ter vsaj za silo pomagajo sanirati poškodovane objekte. Gasilci PGD Rogatec so posredovali kar na okoli 30 gospodarskih in stanovanjskih objektih. Po sreči je včeraj prizanesel vsaj veter, saj ni bil tako močan, da bi odkrival strehe. Prav tako meteorna voda ni zalila veliko objektov.

Spodaj si oglejte nekaj fotografij občanov: