Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tekmovanje v gasilski orientaciji: mladina pod Donačko Goro preverila svoje gasilske ter orientacijske veščine (foto)


V nedeljo, 8. maja 2022 je pod organizacijo Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah na Donački Gori potekalo tekmovanje v gasilski orientaciji mladine. Sodelovalo je 86 tekmovalnih ekip iz GZ Šmarje pri Jelšah v kategorijah pionirji, pionirke, mladinci, mladinke, gasilci pripravniki in gasilke pripravnice.

Tekmovalci so se pomerili v znanjih iz orientacije in gasilskih veščin. Na zaključku tekmovanja in ob razglasitvi rezultatov so se tekmovalcem, mentorjem in vodstvu tekmovanja pridružili še župan občine Rogatec Martin Mikolič, župan občine Podčetrtek Peter Misja, častni poveljnik GZ Šmarje pri Jelšah Alojz Tirgušek, poveljnik gasilskega poveljstva občine Rogatec Štefan Polajžer. Udeležba je bila največja v kategoriji pionirji, kjer je tekmovalo 31 ekip, najmanjša pa med pripravnicami, kjer so nastopile tri ekipe.

V kategoriji pionirji je je prvo mesto dosegla ekipa Kozje 1, drugo ekipa Pristava pri Mestinju 4, tretji pa so bili Podčetrtčani. Med pionirkami so je prvo mesto priigrala ekipa iz Kristan Vrha, druga je bila ekipa Imeno 2 Alegro, na zadnjo stopničko pa so stopile pionirke iz Pristave pri Mestinju. Med mladinci so na najvišjo stopničko stopili člani Pristava pri Mestinju 1, druga je bila ekipa Sveti Štefan, tretji pa so bili Podčetrtčani.

Zmagovalne pionirke iz Kristan Vrha

Med mladinkami je prvo mesto dosegla ekipa Kristan Vrh I. enota, druge so bile članice ekipe Imeno, na zadnjo stopničko pa so stopile članice Sveti Štefan 3. V kategoriji pripravniki so bili najboljši člani ekipe Rogatca, druga je bila ekipa Pristava pri Mestinju, tretja pa Lesično – Pilštanj – Zagorje. V kategoriji pripravnice so tekmovale samo tri ekipe, najboljše so bile članice ekipe Sela – Verače – Virštanj, druga je bila ekipa Sladka Gora, tretje pa članice ekipe Lesično – Pilštanj – Zagorje.

PGD Imeno pionirke
PGD Kristan Vrh
PGD Kozje
Tekmovalci PGD Lesično – Pilštanj – Zagorje

R. Č., foto: FB / PGD Lesično Pilštanj Zagorje, PGD Kozje, PGD Kristan Vrh