Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarje pri Jelšah prejemnik bronastega znaka Slovenia Green Destination, ki zavezuje k trajnostnemu razvoju


Občina Šmarje pri Jelšah je za svoja prizadevanja na področju trajnostnega razvoja turizma v tem letu prejela bronasti znak Slovenia Green Destination. Prireditev s podelitvijo priznanj je bila, pod okriljem Slovenske Turistične organizacije, izpeljana v sklopu Zelenega dne slovenskega turizma na posestvu Tri lučke v Krškem.

Bronasti znak Slovenia Green Destination je v imenu občine prevzel novi direktor Zavoda TŠM Šmarje pri Jelšah, Gregor Kranjc, na prireditvi pa sta se mu pridružili še Špela Žaberl s TŠM Šmarje ter Katja Polajžer s šmarske Bajsove domačije, ki je prav tako prejela znak Slovenia Green Destination.

Ob prevzemu je Gregor Krajnc povedal, da se s prejetjem tega znaka dolgoročno zavezujejo k trajnostnemu razvoju v okviru Zelene sheme slovenskega turizma. Poleg Šmarja je bronasti znak prvič prejela še Murska Sobota, zlati znak pa je prav tako prvič odpotoval v Krško.

Letos je znak Slovenia Green prejelo 56 nosilcev, med katerimi so tudi trije platinasti. Lani je tega kot prvi prejel Bohinj, letos pa so se mu pridružili še Ljubljana, Laško in Čatež.

Letošnji Zeleni dan izpostavlja pomen zmanjševanja količine odpadkov, predvsem plastike za enkratno uporabo v turizmu. Zelena shema danes šteje že 198 nosilcev znaka Slovenia Green, destinacije, z znakom pa beležijo več kot 90-odstotni delež vseh turističnih prihodov v Sloveniji.

Ksenija Flegar, generalna direktorica Direktorata za turizem je ob trajnostni posvečenem dnevu izpostavila: “Zadnjih nekaj let se Slovenija na globalnem turističnem zemljevidu uspešno pozicionira kot trajnostna, zelena turistična destinacija, za kar smo prejeli že številne nagrade in priznanja,” je povedala ter dodala “Zeleno zgodbo Slovenije bomo nadaljevali in nadgrajevali tudi v okviru nove Strategije slovenskega turizma 2022 – 2028. Razvijali bomo zeleno butično ponudbo višje kakovosti, a z manjšim ogljičnim odtisom, z zmanjšanjem uporabe plastike za enkratno uporabo, z zelenimi investicijami in kratkimi nabavnimi verigami.«.