Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vrhunec Šentjurjevega 2022: Šentjurjev sejem, kuhanje kisle župe, tekmovanje harmonikašev, prevzem novega gasilskega vozila,… (foto, video)


Po dveh letih ‘epidemičnega’ premora je na Zgornjem trgu v Šentjurju ponovno napočilo Šentjurjevo. Tokrat kljub slabšemu vremenu ni manjkalo aktivnosti za vsakogar. Preizkusiti se je bilo mogoče v kuhanju, tekmovali so harmonikarji, organiziran je bil pohod in mnogo več.

Sobota je pomenila vrhunec letošnjega Šentjurjevega, ki se je začel s Šentjurjevim sejemom, kjer so obiskovalci lahko videli vse od kulinarične ter vinske ponudbe, izdelkov iz usnja, lončarskih izdelkov, pa vse do kmečkega orodja. Že nadvse zgodaj zjutraj se je odvilo tekmovanje v kuhanju “Šentjurjeve kisle župe”, v katerem je sodelovala tudi 12. Vinska Kraljica Svete Helene, Monika Narat. Osnovna šola Franja Malgaja je to soboto poskrbela tudi za rekreacijo. Organizirali so Jurijev pohod, katerega pot je potekala od osnovne šole do cerkve sv. Rozalije, nato do Botričnice, zaključila pa se je pri centru sejma, na Zgornjem trgu. Malo pred poldnevom je bilo poskrbljeno še za najmlajše. Pod organizacijo Društva prijateljev mladine Šentjur se je namreč odvila lutkovno gledališka predstava “3 prašički”.

Popoldne se je nadaljevalo s tekmovanjem mladih harmonikarjev za naslov Naj harmonikar Šentjurjevega 2022. Ko se je dan počasi začel obračati proti koncu, je na vrsto najprej prišlo Prostovoljno gasilsko društvo Šentjur, ki je svečano prevzelo novo gasilsko vozilo GVC 16/25, ki bo ogromno prispevalo k učinkovitejšim ter hitrejšim intervencijam. Vozilo se poleg sodobne opreme, lahko pohvali tudi s 3000 litrsko cisterno za vodo. Udaren zaključek sobote pa se je zgodil pod šotorom, z veselico, kateri ritem so dajali Okajeni muzikanti. Kot se na veselicah spodobi, tudi tukaj ni manjkalo hrane in pijače, ter predvsem dobrega vzdušja.

Vabljeni k ogledu videa ter fotografij sobotnega dogajanja na Šentjurjevem 2022:

 

Foto: kozjansko.info, FB / Vinska kraljica Svete Helene, Šolski center Šentjur

D. K.