Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Salamijada 2022 na Sladki Gori: nagrajene najboljše salame, gostje ob glasbi pokušali izdelke


V petek, 20. maja, se je po dveh letih na Sladki Gori ponovno odvil že tradicionalen praznih domačih salam ali Salamijada. Na tekmovanje so tekmovalci prijavili 31 salam, te pa je po večih kriterijih ocenjevala komisija.

Kvaliteto salam je ocenjevala komisija, ki so jo sestavljali Jože Tratenšek, Braco Miroševič, Jože Zorenč, Franci Sotošek, Dean Kokot ter Silvo Sveteljšek. Predsednik ocenjevalne komisije je na prireditvi povedal, da je zelo vesel, da je bila velika večina ocenjenih salam domačega porekla ter brez dodanih kemikalij. Po koncu uradnega dela so imeli gostje možnost ob glasbi ter kozarcu vina preizkusiti vse sodelujoče salame, posebej pa je bilo možno preizkusiti še najboljših deset. Prireditve sta se udeležila tudi župan Občine Šmarje pri Jelšah, Matija Čakš, ter novi direktor Javnega zavoda za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah, Gregor Krajnc.

Skupaj je bilo ocenjenih 31 salam, največ točk pa so dobile naslednje: Salama Zvonka Ojsterška je dosegla 48,4 točke, eno desetino točke več pa sta dosegli salami Janka Majcena ter Blaža Černelča. Salamo, vredno 48,6 točk je pridelal Alojz Gunzek, največ točk pa sta s svojimi salamami dosegla mesar Anton ter Drago Majcen, ki sta oba dosegla 48,8 točk. Ob podeljenih nagradah je župan Občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš dodal, da ga razveseljuje, da se je med nagrajenci znašlo kar nekaj domačinov.

Vabljeni k ogledu galerije iz dogodka:

D. K.