Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogatčan bo zaradi poskusa umora sedel sedem let


Mariborski policisti so januarja letos obravnavali poskus umora v Poljčanah. Takrat še neznani moški je 24-letnika z območja Poljčan večkrat zabodel. Kasneje je bil poskusa umora osumljen 24-lenik iz Rogatca, ki ga je k dejanju nagovorila njegova žena, sicer bivša partnerka žrtve.

Sredi januarja so mariborski policisti poročali o poskusu umora 24-letnika z območja Poljčan. Tega je napadel takrat še neznani moški in ga večkrat zabodel. Preiskava je pokazala, da je moškega kakšno uro prej v temi pričakal neznani storilec in ga poškodoval z ostrima predmetoma. Žrtvi je uspelo pobegniti, zatekel se je k svojim staršem na območju Poljčan, nato pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico. Žrtev je napad na srečo preživela.

Kasneje so kriminalisti ugotovili, da je osumljenec kaznivega dejanja 24-letni Aljaž Verhovnik z območja občine Rogatec, ki so mu policisti že dan po dogodku odvzeli prostost in ga predali v nadaljnjo obravnavo mariborskim kriminalistom. Za tem so mariborski kriminalisti ugotovili, da se oškodovanec in osumljenec nista poznala, in da je osumljenec dejanje storil iz maščevanja. K temu ga je naklepno napeljala njegova 20-letna soproga Patricija Verhovnik. Ta je bila namreč pred njunim zakonom v partnerski zvezi z oškodovancem, ki je v tistem času na sodišču sprožil postopek ugotavljanja očetovstva za otroka, ki naj bi ga imel s Patricijo. Slednje naj bi bil tudi motiv za kaznivo dejanje.

Verhovnik priznal krivdo in dobil sedem let zapora

Verhovnik je dan pred izrekom sodbe priznal vse očitke iz obtožnice. Tožilka je, ob olajševalnih okoliščinah, med katerimi so priznanje in obžalovanje dejanja, nekaznovanost in dejstvo, da bo obtoženi kmalu postal oče, ocenila, da je primerna kazen sedem let zapora. Za tovrstna kazniva dejanja je sicer najvišja določena kazen 15 let zapora. Tožilka je v obrazložitvi še ugotavljala, da je storilec dejanje storil na zahrbten način, potem ko je oškodovanca počakal v zasedi, ga večkrat zabodel ter se žrtve lotil še z davljenjem. Po mnenju sodnice je šlo za naklepen in zahrbten napad, ki bi se, če žrtev ne bi pobegnila, verjetno končal tragično.

Verhovnikov zagovornik je sicer sodišče prepričeval, da bi si njegov klient zaradi nekaterih okoliščin, med drugim težkega otroštva ter želja po zaščiti partnerice pred pritiski, grožnjami in zasledovanjem oškodovanca, ki da ga je prvotno želel samo prestrašiti, zaslužil še nekoliko nižja kazen.

Soobtožena Verhovnikova soproga, ki se noseča nahaja v hišnem priporu, se bo o krivdi izrekla sredi maja. Tudi ona naj bi priznala krivdo.