Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 03. 05. do 08. 05. 2022 (prometna nesreča zaradi prehitevanja, nedovoljen prehod meje, …)


NEDOVOLJEN PREHOD DRŽAVNE MEJE
3.5.2022 so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri varovanju državne meje obravnavali državljana Kosova, katera sta ilegalno prestopila državno mejo. Tujca sta bila po opravljenem postopku naslednjega dne vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

PROMETNI NESREČI
5.5.2022 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči v kraju Šentvid pri Grobelnem. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so v nezgodi udeležena tri vozila. Do nezgode je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznice osebnega avtomobila, katera je želela prehiteti voznika ki je že pričel prehitevati drugo vozilo. V nezgodi je prišlo le do materialne škode. Povzročiteljici vozila je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Istega dne soo bili obveščeni o prometni nezgodi, ki se je zgodila v kraju Dol pri Šmarju. Ugotovljeno je bilo da je do nezgode prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznice osebnega avtomobila ki je zapeljala iz ceste. V nezgodi je na vozilu nastala le materialna škoda. Voznici je bil zaradi kršitve ZPrCP izdan plačilni nalog .

ODVZETO VOZNIŠKO DOVOLJENJE ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA
7.5.2022 so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri kontroli cestnega prometa v kraju Podčetrtek ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, kateri je preizkus z elektronskim alkotestom pokazal prekoračeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, prav tako mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja je bil podan obdolžilni predlog na pristojno OS.

V preteklem tednu so še trem udeležencem pri kontroli v cestnem prometu odredili preizkus alkoholiziranosti in je bilo ugotovljeno, da so v cestnem prometu vozili pod vplivom alkohola. Zaradi tega jim je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje prav tako pa jim je bil izdan plačilni nalog.

POVOŽENJE DIVJADI
V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v devetih primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.

M. R. / PP Šmarje