Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtek po tretji polfinalni tekmi ostal brez finala


Podčetrtek se na tretji polfinalni tekmi ni uspel uvrstiti v finale lige Nova KBM, tako se je igra zaključila še za tretji košarkarski klub iz Kozjanskega, Rogaška in Šentjur pa sta konec zgodbe to sezono spisala že prej.

HELIOS SUNS (1) : TERME OLIMIA PODČETRTEK (5) 85:83 (22:19, 24:25, 25:20, 14:19)  *2:1

Helios Suns: Bratec 14, Ferme 15 (3:3), Pašajlić 17 (6:9), Mirtič 6, Ervin 14, Oman 4, Prepelič 5 (1:4), Šantelj 10.
Terme Olimia Podčetrtek: Muratović 6, Strnad 12 (5:6), Ž. Švigelj 11 (5:6), G. Škorjanc 2, Williams 16 (2:3), Čebular 16, (3:5), Atanacković 20 (1:2).

Odigrana je bila še tretja polfinalna tekma med Podčetrtkom in Helios Sunsi. Kljub večkratnemu prevzemu vodstva Podčetrtku na koncu uvrstitev v finale ni uspela, ti so z borbeno igro grozili do zadnjih sekund, toda na koncu vendarle ostali za las prekratki.

Podčetrtčani so tekmo odlično začeli. Na krilih razpoloženega Atanackovića, ki je dosegel prvih osem točk za svojo ekipo, so po trojki Alfreda Williamsa povedli z 11:6. A nato so zašli v krizo, kar so domači izkoristili, z delnim izidom 14:3 so prišli do prednosti šestih točk, na začetku drugega dela pa jo povečali na 12 točk (31:19). Ko so sodniki v 16. minuti zaradi grobega prekrška izključili enega od nosilcev gostujoče igre Nedžada Muratovića, je bilo videti, da se ladja gostov potaplja, a kot da bi jih to dodatno spodbudilo, so spet zaigrali bolje in se tekmecem ob koncu polčasa povsem približali.

Na začetku tretje četrtine so imeli priložnost za vodstvo, toda niso je izkoristili. So pa še nekaj časa ogrožali Domžalčane, še ob koncu tretjega dela je bil njihov zaostanek le sedem točk, odločilni trenutki pa so se dogajali na začetku četrte. Podčetrtčani so še minuto in pol pred koncem zaostajali za 11 točk, a se po nekaj nepotrebnih napakah gostiteljev osem sekund pred koncem približali na 83:85. Dobro sekundo pred koncem so storili prekršek, Miroslav Pašajlić je oba prosta meta zgrešil, toda Nejcu Strnadu je po ujeti žogi zmanjkalo časa za met.

Posnetek polfinalne tekme:

Vir: KZS, Foto: Filip Barbalić/KK Helios Suns