Po letu premora stekla 23. sezona Lige malega nogometa »Kozjanski dvor« Kozjansko

5. 5. 2022 12:22

Po tem ko je bila v sezoni 2020/21 izpeljana le polovična sezona, jeseni 2021 pa sploh ni bilo tekem, je v petek 22. aprila zaživela nova, triindvajseta sezona Lige malega nogometa »Kozjanski dvor« Kozjansko v organizaciji Športne zveze Kozje.

Letos v ligi sodeluje sedem ekip, kar je najmanj v zgodovini lige, zato lahko ugotovimo, da je epidemija pustila posledice tudi na številčnosti rekreativnih tekmovanj.

Prvi krog bi moral biti odigran na asfaltnem igrišču v Športnem parku Kozje, vendar so ga organizatorji zaradi slabega vremena prestavili v dvorano Večnamenskega centra Kozje, kar je gotovo velika pridobitev lige. Derbi prvega kroga je bila tekma med ekipama, ki sta zadnjo sezono končali na prvih dveh mestih, zanesljivo pa so zmagali večkratni prvaki iz ekipe Vulkanizerstvo F1. Tudi v preostalih dveh tekmah dvomov o zmagovalcu ni bilo, saj sta tudi ekipi ŠD Buče-Polje in Bar Gasilček Imeno zabeležili zanesljivi zmagi.

V začetku maja se je odvil že 2. krog sezone

S tekmami drugega kroga se je nadaljevala triindvajseta sezona Lige malega nogometa Kozjanski dvor Kozjansko. Lanski prvaki iz Bistrice ob Sotli so se še drugi teden zapored pomerili z nasprotniki iz Kozjega. Tokrat proti mlajši ekipi, ki se je odlično upirala in šele v zaključku tekme dobila dva zadetka. Do prve zanesljive zmage v sezoni je prišla ekipa iz Podsrede, ki je bila v prvem krogu prosta. V derbiju kroga dveh ekipa, ki sta v prvem krogu zmagali, je ekipa ŠD Buče – Polje v drugem polčasu naredila preobrat in premagala nasprotnike iz Imenega. Na lestvici so po dveh krogih dve vodilni ekipi, saj imata Vulkanizerstvo F1 in ŠD Buče Polje dve zmagi in enako število doseženih in prejetih zadetkov.

Lestvica po koncu 2. kroga

Foto: Pixabay

R. G.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X